Wyświetl pojedynczy post
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2009, 16:04
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Panowie - Jak w programie bearshare ustawic zeby sciagane piosenki w folderze docelowym rozmieszczaly sie w kolejnosci sciagania, a nie alfabetycznie ?
Wejdz w ten folder, kliknij prawym przyciskiem myszy na pustym polu i daj sortuj wg "data utworzenia", jesli nie bedzie takiego parametru to powinienes tam mieć opcję "Więcej" i tam dodaj opcje "data utworzenia"

Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Gdzie znajdę w komputerze opcję, bodajże butowanie? Znaczy chodzi o to, że zainstalowałem jakimś głupim sposobem windowsa na windowsa i mi teraz wyskakuje, którego mam wybrać. Podobno da się to wyłączyć przez opcję butowania?

Z góry uprzedzam, że laik ze mnie komputerowy więc z góry wielkie dzięki za jakąś pomoc.
rozumiem że chodzi ci o wylaczenie tego okienka które wyskakuje na poczatku i wybranie systemu ktory sie ma automatycznie uruchamiać? jesli tak to zrób tak(sposob znacznie prostszy niż ten który podał kolega puhatek1906, chodz jego opiera sie na tym samym tylko kwestia czy to my modyfikujemy boot.ini czy robi to za nas system po dwóch kliknięciach) Mój komputer -> Właściwości -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie, tam kliknij Ustawienia i tam gdzie domyślny system operacyjny wybierz ten który chcesz zeby sie uruchamiał, i odznacz pole "czas wyswietlania listy systemów operacyjnych" wtedy nie bedzie sie pokazywalo przy starcie okienko z wyborem systemu, potwierdz OK i powinno śmigac, uruchom ponownie kompa i sie pochwal co zdziałaliśmy
PS. bootowanie a nie butowanie
Powód: butowanie :)
Ostatnio edytowane przez impreza : 02.02.2009 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując