Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2009, 22:48
wtf napisał(a):Wyświetl post
Pewną nieścisłość zauważyłem, CRA podpisał Carter (też demokrata) w 1977, ustawa była nowelizowana zarówno przez obu Bush'ów jak i Clintona. Najwięcej jednak szkody przyniosła nowelizacja G W Busha która miała na celu udobruchanie społeczeństwa po tym jak "wyj..ał na boki" Gore'a w wyborach w 2000 r na Florydzie (wspólnie zresztą z bratem, gubernatorem tego stanu Jebb'em), dalej w kolejności szkodliwości umieściłbym poprawkę Clintona a następnie dwie Busha seniora odpowiednio z 1992 i 1989. Generalnie wszyscy Ci prezydenci gospodarczo korzystali jeszcze z koniunktury z czasów wyścigu zbrojeń. Obwiniać o kryzys należy wg mnie wszystkie wymienione prezydentury i ówczesne Kongresy.

Jeżeli chodzi o Amerykę to tyle ode mnie

Co do wniosku, jeżeli w tych relacjach panuje względna równowaga to masz pełną rację.
Co do chronologii zdarzen,Twoja poprawka jest sluszna - co do wnioskow o wplywie wymienionych prezydentur i kongresow na obecny "kryzys"(wybaczcie,ale wciaz ten "kryzys" jak na razie pozostaje w sferze tak mocno wirtualnej jaki i "sciezki wysokiego wzrostu gospodarczego" z ostatnich lat...) to jestem mocno sceptyczny. Wielokrotnie reklamowany na tym forum np. przez cpc www.mises.pl znacznie przyblizy przyczyny "kryzysu"...
A w ogole milo bylo zrobic sobie przerwe...
You'll never know...