Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2009, 15:29
Są już podane ceny i terminy sprzedaży karnetów! Początek sprzedaży (wznowienia) od 9 lutego. I żeby nie było narzekań na ceny ani żadne inne rzeczy! Cieszmy się, że zostajemy na R 22 wiosną, bo różnie to mogło się potoczyć... Według mnie kwotę 150 zł za karnet (to cena dla członków SKWK, a każdy może się jeszcze zapisać do Stowarzyszenia przed rozpoczęciem sprzedaży) może skombinować na prawdę każdy bez zbędnych narzekań! W rundzie jesiennej sprzedano ok. 6 tys. karnetów, więc teraz musi być więcej! Myślę, że na prawdę 10 tys. karnetów w rundzie wiosennej byłoby osiągalne.

A mówię to, bo zrobiłem sobie taką małą kalkulację. Mianowicie wg ostatnich doniesień mamy zostać na R 22 do końca tego sezonu, ale od jesieni mielibyśmy przenieść się tymczasowo na inny obiekt, najprawdopodobniej na Suche Stawy, w gorszym wypadku do Jaworzna bądź Sosnowca. Wiadomo że te rozwiązania są dla nas pod każdym względem niekorzystne i to co nam zostaje w tej chwili to liczyć na łut szczęścia, iż z własnego stadionu jednak nie będziemy musieli się wyprowadzać. Ale mówiąc konkretnie: stadion Hutnika - 6 tys. miejsc, stadion w Jaworznie - 7 tys. miejsc, stadion w Sosnowcu 7,5 tys. miejsc. Czyli jeśli sprzedano by przynajmniej więcej niż 7,5 tys. karnetów, a najlepiej z 10 tys., to dla zwolenników tymczasowego przeniesienia Wisły z powodu dokańczania przebudowy stadionu pojawiłby się problem... Wiadomo, że w rundzie jesiennej przyszłego sezonu te osoby musiałyby mieć jako dotychczasowi posiadacze karnetów zapewnioną możliwość wznowień i prawo do miejsca na stadionie. A żaden ze stadionów rozważanych do wynajęcia nie ma pojemności większej niż 7,5 tys. miejsc, więc trzeba by się trochę niektórym osobom nagłowić co z tym zrobić... To oczywiście tylko moje przypuszczenia i taki zwykły logiczny tok rozumowania, ale może jakos mogłoby to spowodować to, że gdyby taka sytuacja zaistniała jedynym wyjściem byłoby ułożenie harmonogramu prac na stadionie tak aby zostać tu cały czas - bo na R 22 ciągle zostałoby niemal 11 tys. miejsc na dwóch trybunach za bramkami.

Dlatego na prawdę warto się tym razem postarać szczególnie i kupić karnet! Może akurat te moje "kalkulacje" się sprawdzą... Ale warunkiem jest jak największa ilość sprzedanych karnetów!!!
Odpowiedz cytując