studio napisał(a):

Buahaha
To teraz powiedz mi na jakiej licencji gramy i w jaki sposob "nagle" się w ekstraklasie znaleźliśmy? Czas był, nie było pieniędzy.
Jeśli Ty jesteś z tego dumny i nie widzisz nic złego to ok, Twoja sprawa. Ale dla mnie to był i jest zwykły wałek. Nie ma czegoś takiego jak "odkupienie praw nie materialnych" a potem pisanie sloganu "Duma i Tradycja"
|
Misiu, gramy na licencji spółki KKS Lech Poznań SA, wydanej przed tym sezonem.
Komu Ty kibicujesz? Amice Wronki w Poznaniu? Czy Lechowi? Bo skoro nie ma 'Dumy i Tradycji', bo ją straciliśmy Twoim zdaniem, to jesteśmy rozumiem w Twoim postrzeganiu Amiką. Widzisz, świat nie jest czarny ani biały. Można było zrobić fuzję na sto różnych sposobów, by było czysto i ślicznie, a i studio nie wstydziłby się swojego (ha, aby na pewno?) klubu. Ale tak nie zrobiono. Rusz swą głową, pomyśl co by było, gdyby nie Rutkowski. I nie patrz proszę z perspektywy kochających nas inaczej kibiców Wisły, bo oni tak naprawdę nie mają pojęcia, jakby się zachowali w sytuacji takiej jakiej znaleźliśmy się my, bo w takiej nigdy nie byli. Gdyby nie ta 'fuzja', nie mielibyśmy szans na EURO, inwestycje w stadion i miasto, mielibyśmy Wartę grającą na niedokończonym stadionie Kolejorza, jakis tam klub w A-klasie poza nazwą nijak związany z Lechem, bo ten by nie istaniał od 2005 roku. Nie patrz też z perspektywy kibiców Śląska, bo ich klub też nie wisiał nad przepaścią kiedy odrzucono Drzymałę, ba, walczył o awans do pierwszej ligi.
Wstydzisz się Lecha? Twój problem, przynajmniej znalazłeś sobie forum klubu, którego historia może przypadnie Tobie do gustu skoro Lecha Ci się nie podoba. Ja Kolejorza kocham, tym mocniej, im więcej czytam o Amice Poznań etc. Ty nie, ale jak juz pisałem, to Twój problem. Nie mam zamiaru dyskutować z cyframi w KRS-ie. Dla mnie Lech teraz, to ten sam Lech który był równo 20 lat temu, kiedy ojciec mnie pierwszy raz na mecz zabrał i wybrudziłem sobie całe ubranie o obleśne plastikowe belki w ławkach. To to samo miejsce, Ci sami ludzie, barwy i emocje. I szczerze to mało mnie interesuje, co kibice Wisły, Legii czy każdego innego klubu maja do powiedzenia na ten temat. Po prostu oni w takiej sytuacji jakiej znalazł się mój klub nigdy nie byli. A że jakiś studio próbuje mnie skłonić do wstydu za Kolejorza, bo ma nie takie cyfry w KRsie..wybacz kolego ale nie uda Ci się. Choć byś nie wiem jak próbował.