Wyświetl pojedynczy post
hoho
Banita

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2009, 17:02
wtf napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej kolejności chciałbym się odnieść do postscriptum. Tam przy granicy z Białorusią to jest powiat hajnowski, większość jego mieszkańców stanowi mniejszość białoruska, przedstawiciele tej mniejszości od zawsze startowali z list lewicy i dlatego lewica tam będzie wygrywać do czasu aż kandydaci reprezentujący mniejszość białoruską nie zaczną startować z innej listy. Jako że sam również jestem prawosławny to poczułem się Twoim żartem (na poziomie kloaki zresztą) personalnie dotknięty.

Poza tym cały Twój wywód jest bez sensu jeżeli zakładasz że ten "przysłowiowy dres" uczęszcza do szkoły zawodowej z tego powodu że szkolnictwo zawodowe w Polsce jest praktycznie w całkowitym zaniku, a dresiarstwo szczególnie jako stan umysłu trzyma się całkiem dobrze.

Orzeu przytoczył chyba wyniki zdawalności matur a nie ich procentowe wyniki (chyba żebym się mylił). Uważam że w tym kontekscie 5% to jest dużo bo oznaczałoby to że na 100000 maturzystów w Małopolsce nie zdało 18000 a na Dolnym Śląsku już 25000.

I na koniec, powiedz mi jeszcze na co mianowicie liczy młodzież z Polski zachodniej skoro nie widzi jedynej swojej szansy w nauce i kształceniu?
Mój "żart" ,nie miał nic wspólnego z tym ,że jesteś prawosławny ( nie wiem wogóle skąd mogło ci przyjść do głowy porównac te dwie sprawy).
Temat kogo popierało dresiarstwo w poprzednich wyborach,sądze ze powinien być zamkniety ,bo nie ma to najmniejszego sensu z wielu względów.
Zalezy jak sie patrzy (80% - 8 na 10 zdało , 75% - 7,5 osoby na 10 zdało).
Młodzież z zachodu,naprzykład z Wielkopolski może życ np. z rolnictwa,z czego ten rejon słynał i chyba nadal słynie ,więc jak ojciec ma gospodarstwo rolne ,to syn nie koniecznie musi iśc na lekarza itd.