skttrbrain napisał(a):

Co do licencji etc, było już tutaj wiele pisane. Nie chce mi się przytaczać jeszcze raz argumentów, dlaczego Lech dla mnie to Lech niezależnie od wpisu KRS. Widać dla Ciebie klub to cyferki w papierach, a nie społeczność, która się wokół niego tworzy.
|
to czemu zrezygnowaliście z WKP Lech Poznań jak jesteście taką wspaniałą społecznością? ta super poznańska społeczność nie potrafiła pozostać przy WKP tylko poszła tam gdzie sprzedano wszystko nowemu biznesmenowi? Jak ci prawa sprzedadzą do Olsztyna i tam zrobią Lecha Poznań to tam będziesz tworzył społecznosc?
Cytat:
|
Twój wybór, tylko musisz pamiętać, że od strony prawnej Wisłą Cupiała czyli spólka SSA też ma pewnie z 10 lat. Poza tym, nie sądzisz że schizofrenią jest zarzucać nam rok powstania 1992 i MP 1993 kolego? Albo jedno, albo drugie. Poza tym, MP 1993 ma bardzo niski moralny ciężar w zderzeniu z postawą Wisły w tymże roku.
|
no i co z tego że spółka jest od 10lat tylko jak będziesz się cofał na podstawie dokumentów tejże spółki wstecz to skończysz na 1906 roku i powstaniu takiego klubu jak Wisła

znajdziesz tam zapis o wyodrębnieniu SSA(SA) ze struktur TS Wisła Kraków
a jak cofniemy się w historii obecnego Lecha to skończysz na powstaniu Amiki Wronki ot taka różnica,
co do tych cyferek to ciekawym gdzie kibice dziennikarze i historycy sportu szukają danych na temat klubu jak nie w papierach, archiwach itp. za 50 lat jak Zenek będzie chciał się dowiedzieć co to za klub ten Lech Poznań to zapewne jego źródłem informacji będzie spoleczosc poznańskiego Lecha, a nie dokumenty. Zapewne!
różnica między Legią Wisłą a wami jest taka ze Legia i Wisła są kontynuotorami tradycji i tworzą społeczność kibicowską bez jakiechkolwiek sprzedawania praw i kombinowania
tyle ode mnie