Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2009, 01:29
Cytat:
Poza tym, MP 1993 ma bardzo niski moralny ciężar w zderzeniu z postawą Wisły w tymże roku.
Wiecie, co przez tą Waszą ignorancję ten temat robi się nudny... Wisła po '93 jest jedynym klubem, który zrobił dochodzenie wewnątrz klubu, wy**** na zbity pysk wszystkich zainteresowanych i przekazał śledztwo do PZPNu. Cała sprawa została potępiona przez kibiców już na samym meczu.

Cytat:
Co do licencji etc, było już tutaj wiele pisane. Nie chce mi się przytaczać jeszcze raz argumentów, dlaczego Lech dla mnie to Lech niezależnie od wpisu KRS. Widać dla Ciebie klub to cyferki w papierach, a nie społeczność, która się wokół niego tworzy.
Tak i dla Wisły, Śląska i wielu wielu innych jest niedopuszczalne, aby aprobować to, że w tych UEFA-ch KRS-ach widniało coś innego niż Wisła Kraków czy Śląsk Wrocław. A na wszelkie sukcesy trzeba zasłużyć wynikami. Jeżeli jest inaczej to "kibice klubu z zasadami" zaczynają strajk/protest... a Wy nic... Wy udajecie że wszystko jest tak samo... To jest kwestia Honoru... A jak to się robi pokazał Wam Śląsk, choćby Zawisza Bydgoszcz. Ale trzeba sobie zadać pytanie czy ważniejszy jest sukces, bycie najlepszym w Polsce znowu w pełni zasłużenie po 17 latach (dlaczego 17 napiszę niżej.) czy nie bezczeszczenie "kibicowskiego honoru", tradycji, historii. Bo tak naprawdę fuzja z Amicą... na jakichkolwiek zasadach by nie była nie przystoi klubowi z ponad 85-letnią historią. To wybór pomiędzy odwiecznymi wartościami... Mieć czy Być?
Cytat:
MP 1993
Na mój gust MP 1993... nie powinno zostać przyznane nikomu. ŁKS i Legia kupowały ( I Legionistom dziwie się, że chcą mistrzostwo, które byłoby wygrane "choćby najmniejszą reżyserią". Przyznawanie trzeciej drużynie w tabeli mistrzostwa... toteż nie rozwiązanie... bo mistrz to powienien byc mistrz, czyli najlepsza drużyna, a nie najlepsza drużyna po odjeciu tyluś punktów Legii i tyluś ŁKS-owi. Aczkolwiek jeżeli nie ma dowodów, że Lech w tym sezonie grał także nieuczciwie, to ma moralnie dużo większe prawo do mistrzostwa od Legii.
Cytat:
Ok, ale co jeśli działacze Górnika w rozmowach z działaczami Ruchu obiecali, że zorganizują Derby na Śląskim i pójdą Ruchowi na rękę tak jak Ruch poszedł im?
To świadczy tylko o podejściu do sprawy działaczy, ja bym nie obiecywał organizacji derbów na Śląskim... Być może to były takie słowa nieprzemyślane, rzucone w zachwycie nad WDŚ, byłby to dowód tylko na nieprofesjonalność zarządu Górnika, co po ich ostatnich transferach nawet by mnie nie zdziwiło. Tak czy siak w biznesie nie należy się obrażać, a Duma działaczy Ruchu kosztowała 200 tys zł. Skoro ich na to stać. To tylko przyklasnąć, że są jeszcze działacze, którzy taką sumę są w stanie poświęcić, dla zachowania honoru i tradycji klubu.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując