Wyświetl pojedynczy post
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2009, 00:51
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie bardzo zachęcam też byłych maturzystów, aby wpisywali swoje wyniki i kierunki na jakie się udali
Matura 2007/08.
Polski podstawa - 70%
Wos podstawa - 63%
Angielski rozszerzenie - 66%
Historia rozszerzenie - 90%

Do tego ustny polski 90% i podstawa angielskiego 100%.
Obecnie, choć to już raczej w czasie przeszłym - student historii na Uniwerku Szczecińskim.
Ale przez to, że kierunek łatwy, miałem sporo czasu na przemyślenie i rzucam w ****u te studia tutaj.
Wracam do Słupska na stare śmieci, i od października zaczynam filologię angielską (+ drugi kierunek jaki sobie wybiorę z historii, bezp. narodowego lub zaocznej informatyki). Dlaczego filologia angielska? Bo po zrobieniu jakiegokolwiek magistra będę się starał o roczne przeszkolenie oficerskie, a żeby się na nie dostać trzeba przebić się przez rekrutację złożoną z testu z angielskiego, rozmowy kwalifikacyjnej oraz testów sprawnościowych. Po filologii jestem zwolniony z tego pierwszego i otrzymuję wynik 90/100 dzięki czemu mogę się skupić na sprawnościówce.

Generalnie to nie macie co się stresować maturą. Nie jestem jakimś typem inteligenta, a napisałem w miarę przyzwoicie swoją maturę poświęcając tylko 3 miesiące na naukę historii (bardziej hobbystycznie niż programowo). Obecnie matura jest tylko formalnością, którą zdaje praktycznie każdy. Tak samo z rekrutacją na studia - dostaniecie się zawsze na dzienne - zawsze są jakieś wakaty. Prawdziwy test zaczyna się na pierwszej sesji, gdzie już się z nikim nie bawią i nikogo na siłę nie przepuszczą.
Ale i to da się przeskoczyć z luźnym podejściem do życia.
Zesrać się, a nie dać się ).
pozdrawiam.
Odpowiedz cytując