Wyświetl pojedynczy post
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2009, 23:40
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Znaczy ja osobiście zgadzam się z wizją Górnika. Jako prezes Górnika nie zgodziłbym się na rewanż na Śląskim... ja nie wiem może Ślązacy uważają, że Śląski jest wszystkich, ale ten stadion mimo wszystko jest w Chorzowie...
Ok, ale co jeśli działacze Górnika w rozmowach z działaczami Ruchu obiecali, że zorganizują Derby na Śląskim i pójdą Ruchowi na rękę tak jak Ruch poszedł im?

Tak przynajmniej z tego tekstu wywnioskowałem.
Cytat:
Prezes Górnika zaproponował ,że w zamian za przekazanie większej liczby biletów poważnie pomyśli o zorganizowaniu podobnego meczu na Stadionie Śląskim kiedy to Górnik będzie gospodarzem derbów. Naiwna Pani prezes uwierzyła w dobre intencje włodarzy Górnika i przekazała im pulę 13 tys. biletów. Zapewniła darmowy transport z Załęża na stadion. Klub z Chorzowa zapewnił kibicom Górnika pełne bezpieczeństwo gwarantując to rozmowami z kibicami Ruchu bo nawet dziecko na Śląsku wie ,jak bardzo nie lubią się kibice obu klubów. Każda wizyta przedstawicieli klubu z Zabrza i każdy telefon traktowany był z szacunkiem i zrozumieniem bo przecież Ruchowi zależało i zależy na pomyślnym przeprowadzeniu tego przedsięwzięcia. Mecz zakończył się sukcesem organizacyjnym i sportowym Ruchu Chorzów. I tu zaczyna się inna bajka bo kibice Górnika twierdzą ,że to ich zasługa.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 24.01.2009 o godz. 23:46.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując