|
Znaczy ja osobiście zgadzam się z wizją Górnika. Jako prezes Górnika nie zgodziłbym się na rewanż na Śląskim... ja nie wiem może Ślązacy uważają, że Śląski jest wszystkich, ale ten stadion mimo wszystko jest w Chorzowie... i raczej jeżeli z jakąś drużyną jest kojarzony to właśnie z Ruchem. Jak wybudują tą swoją "Alianz Arene" to Derby będą mogły odbyć się normalnie. Powinni Ruchowi dać co prawda wtedy wiecej biletów, ale wyszło jak wyszło.
A teraz ja uważam, że to niemoralne mówić o idei wielkich derbów Śląska, o promocji, a swoim postępowaniem temu przeczyć. To jest segregacja kibiców takie samo miejsce kibic Ruchu - 20zł kibic Górnika - 30zł... A w gestii wszystkich jest, aby tych kibiców po obu stronach było jak najwięcej wtedy dopiero można mówić o rywalizacji na każdym szczeblu i promocji regionu. Górnik zrobił dobrze, nie dał się wydymać... trzeba się szanować. W ogóle zawiedziony jestem że Ruch nie zaoferował Górnikowi 15 tysięcy biletów, przecież tak naprawdę ile jest Ruch sam w stanie zapełnić 20 tysięcy? 25 tysięcy? 30 tysięcy nie zapełni... I ktoś też liczyć nie umię, że czasami bardziej opłaca się sprzedać taniej coś niż drożej, ale może to ich coś nauczy.
A Apropo ogólnej polityki wobec gości. Ceny biletów dla gości powinny być określone z góry wg następujących kryteriów:
-sektor bez krzesełek jak w Zabrzu - 5 zł
-sektor z krzesełkami 10zł
-sektor zadaszony - 15zł
Bo i tak zazwyczaj sektory dla gości są w miejscach o najmniejszej widoczności...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!
|