Wyświetl pojedynczy post
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2009, 16:39
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ten jeden fragment zaciekawił mnie najbardziej. Z niego wynika, że dla Ciebie Lech nie jest dla Ciebie świętością. Nieważne, co z nim zrobią, bo dla Ciebie liczy się rywalizacja piłkarska, kibicowska (czyli wnioskuję, że można się 'sprzedać' w imię wyników. Jeśli zmienią Lechowi nazwę, barwy itp, ale będą wyniki, to też nie będzie miało dla Ciebie znaczenia? To jest zachowanie prawdziwego kibica? Nie jestem tego w stanie pojąć. Już niedługo Śląsk pokaże, co znaczy honorowo wejść na szczyt i za to ich bardzo szanuje (to ekipa, którą darzę największym szacunkiem po naszych zgodach. I to nie od roku czy dwóch, ale od zawsze. Jak widać, nie zawiodłem się na nich)
Ależ oczywiście święte są dla mnie tradycja, barwy i nazwa klubu.
I zmiany tychże nie było:

Cytat:
Umowa przedwstępna dotyczy sprzedaży holdingowi Amica Wronki wartości niematerialnych i prawnych to jest: prawa do nazwy Lech Poznań i m.in. godła, znaków towarowych związanych z nazwą Lech Poznań. Strony uzgodniły, że obydwie drużyny dokończą rozgrywki, a pierwszoligowy zespół występować będzie w sezonie 2006/2007 pod nazwą KKS Lech Poznań, w historycznych barwach zespołu i jako gospodarz na stadionie miejskim w Poznaniu przy ul. Bułgarskiej.
Cytat:
"W ostatnich dniach porozumieliśmy się w sprawie zainwestowania Amiki Wronki S.A. w firmę pod nazwą KKS Lech Poznań SSA - powiedział podczas konferencji prasowej Jacek Rutkowski. - Przez dziesięć lat gry w ekstraklasie wroniecki klub trzykrotnie zdobył Puchar Polski, dwa razy Superpuchar i dwa razy zajął trzecie miejsce w pierwszej lidze. Stał się ważnym elementem promującym markę Amica i klub sportowy wywiązał się z tej roli znakomicie. Ta formuła jednak już się w samych Wronkach wyczerpała i bez dużych ośrodków miejskich nie da się stworzyć wielkiej piłki. Lech ma tradycję, rozpoznawalną markę, rzeszę wiernych kibiców i dlatego zdecydowaliśmy się na rozpoczęcie rozmów".
Cytat:
Oceniając podpisanie przedwstępnej umowy prezes Wielkopolskiego Klubu Piłkarskiego Lech Poznań Radosław Majchrzak powiedział: "Obejmowałem prezesurę na początku 2000 roku. Blisko sześcioletnie poszukiwania inwestora znalazły swój finał, co oznacza otwarcie wielkich możliwości przed Lechem Poznań na polskich i międzynarodowych boiskach. Lech - pięciokrotny mistrz Polski, czterokrotny zdobywca Pucharu Polski, trzykrotny triumfator Superpucharu Polski - rozpoczyna nowy wspaniały rozdział w swojej 80-letniej historii. Gwarantuje to firma Amica S.A. i Jacek Rutkowski, który wielokrotnie udowadniał, że doskonale porusza się w świecie biznesu i piłki nożnej. Zarząd WKP Lech Poznań wierzy, że połączenie potencjału, tradycji i siły kibiców Lecha oraz pozycji ekonomicznej Amica Wronki S.A. przyniesie wiele sportowych sukcesów".
http://www.wirtualnemedia.pl/article..._podpisana.htm

Jedyna różnica pomiędzy Legią, Wisłą a Lechem jest takowa, że TeleFonika i ITI nie miały wcześniej żadnego klubu, a Amica S.A. miała klub Amicę Wronki.

Lech funkcjonuje obecnie jako podmiot niezależny od firmy Amica S.A.

Piszesz, że już niedługo Śląsk pokaże, co znaczy honorowo wejść na szczyt.
A czy gdyby gdyby Śląska zamiast Solorza przejął Drzymała to wejście nie byłoby honorowe? Bo pieniądze Drzymały inaczej śmierdzą - śmierdzą piłkarskim Groclinem.
Czy to aż taka różnica?
Odpowiedz cytując