Wyświetl pojedynczy post
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2009, 07:36
Nie widziałem wprawdzie bramek jakie wpuszczał ten Ilizi a to chyba by było najważniejsze. Ale po tym filmiku można parę ciekawych wniosków wyciągnąć:
-jest bardzo dynamiczny jak na swoje warunki i wydaje się że ma bardzo dobry refleks
-lubi piąstkować
-lubi widowiskowe interwencje

Warunki ma dobre żeby ryzykować wyjścia na przedpolu... Ogólnie natomiast wydaje mi się że technicznie ma dużo do poprawienia w kwestii pewnego chwytu itd... Jednak część tych piłek które on na tym filmiku piąstkował wielu bramkarzy by po prostu złapało.

Natomiast z uwagi na refleks, szybkość,warunki i dość młody wiek byłbym za zatrudnieniem tego gracza bo napewno dużych finansów nie wymaga(pewnie mniejszych niż Silanpaa), a wydaje mi się że mógłby Pawełka wygryść jakby mu dać szansę... Szybkość i dynamika naprawdę rzucają się w oczy, szybkością kocich ruchów trochę przypomina"rumunskiego psa".

Co do Hendersona jeżeli jest to gracz o lepszych zdolnościach technicznych od naszego skrzydłowego w Młodej Wiśle, albo nawet jakiegoś środkowego pomocnika, jak najbardziej podpisałbym z nim kontrakt. Młoda Wisła powinna być też wielonarodowościowa, bo to też daje większą motywację polskim chłopakom, jakąś inspirację i nowe doświadczenia.
Widać że ten Henderson to chyba coś w stylu Dudu bo Skorża go od razu nie odrzucił.

W kwestii Baszczynskiego wszystko się rozchodzi o finanse. Moim zdaniem jeżeli interesuje go kontrakt motywacyjny w wysokości np. 300tys złotych + 200tys ruchome za minuty na boisku to mógłby zostać w kontekście konkurencji na środku obrony i ew. zastępowania Singlara. Jak ma za duże wymagania to nie ma co przedłużać. Natomiast ponieważ widzimy że nie ma kasy, ani też Skorża nie będzie ryzykował wystawiania na prawej obronie kogoś niesprawdzonego w tej rundzie, to nie wiem czy jest sens go puszczać już teraz za te 100tys Euro.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 24.01.2009 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując