Cytat:
|
Sam fakt wygrania tego kandytata w Krakowie mieście uważanym za śmietanke intelektualną Polski musi o czymś świadczyć
|
Sam fakt wygrania PO sporą przewagą w Krakowie , świadczy o tym samym co wygrana Ziobry 4 tys głosów w okręgu krakowskim

?
Cytat:
|
Ciężko wobec nich stosować "zasady zachodniej cywilizacji" skoro oni je tak kategorycznie negują i zwalczają.
|
Ja uważam , że patologii patologią zwalczać się nie powinno.
Mieliśmy też doskonale udokumentowany przykład w Abu Ghraib gdzie banda psychopatów negując pewne wartości których powinni bronić zachowywali się tak samo jak dzikusy domagające się i wykonujące wyrok śmierci poprzez ukamieniowanie na gwałconych kobietach . Możliwe że u podstaw ich rozumowania też lezało , to że ,,brudasy'' negują nasze normy , więc my możemy traktować ich jak śmiecie .
Pewne wypracowane w cywilizacji zachodu zasady powinny być bronione jak świętości w każdym przypadku. Jeżeli już ktoś uważa usprawiedliwone pomijanie prawa do obrony (z czym ja się zgodzić nie mogę) , to i tak kategorycznie i murem powinien stanąć za godnością ludzką . Niestety zarówno w przypadku Guantanamo jak i Abu Ghraib mieliśmy przypadki (nawet drastyczne) naruszenia tego prawa .
Cytat:
|
No ale w końcu gdy nawet dresy z osiedli ruszyły do urn, to nie mogło byc inaczej
|
?
Masz jakieś ciekawe statystyki odnośnie porównania preferencji wyborcznych dresów i nie-dresów w wyborach z 2007 r

?