Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2009, 01:12
Mareq napisał(a):Wyświetl post

Przecież nie powiesił się , bo go sumienie zaczeło gryźć
Dlatego mam spore wątpliwości czy był to ,,żaden'' świadek i wszystko co miał do powiedzienia juz powiedział .
Minister i reszta ponieśli polityczną odpowiedzialność jako w pewnym sensie zwierzchnicy danych służb.
Ja na miejscu premiera o ile uderzył bym w naczelników służby więziennej , to ministra sprawiedliwości bym nie ruszył
Ze sporą pewnością moge naisać , że Kaczyński też by Ziobry nie ruszył w podobnej sytuacji.
Premier Tusk podjął trudną decyzję i bardzo stanowczą , ale to jest jego ekipa i z kolei on w przypadku błędów personalnych poniesie konsekwencje . Zobaczymy co z tego wyjdzie .

No ale co ma naczelnik do wieszania sie? - przeca to nie jest Boss mafii, tylko zwykly morderca ,ktorych niestety jest na peczki.To nie naczelnik ustala ze kibla sie nie kameruje wiec jesli ktokolwiek chce sie powiesic w pierdlu , to moze bez przeszkod to zrobic.
A czemu to zrobil to inna kwestia i mozemy o tym dyskutowac, tylko co maja do tego ludzie ktorych odwolano?
Mnie o tyle drazni ta sprawa ,ze jest to zwykla medialna kreacja i to tylko dlatego ze Olewniki mialy kase.

Rozumiem ta tragedie ,rozumiem tez ze jest tu wiele niejasnosci ale tak jak nie mam zadnych podstaw by sadzic ze Pisowi bylo na reke by tego nie rozwiazac, tak samo sadze ze i Po robi duzo w tej sprawie ale sa takie zbrodnie , ktorych do konca rozwiazac sie nie da i prawdopodobnie mamy wlasnie z czyms takim doczynienia.
Ja dosyc szczegolowo zaznajomilem sie z tym wszystkim.Swego czasu w wybiorczej przez caly tydzien ukazywal sie cykl materialow, bardzo dokladnie opisujacy wszystkie aspekty tego porwania i choc jest mnóstwo niejasnosci , to nie jest to taki kaliber, jaki probuje sie z tego uczynic.
To jest lokalna tragedia jakich sa setki a robi sie z tego niewiadomo co - do tego wszystkie najwazniejsze osoby w kraju, zajmujace sie prawem i sprawiedliwoscia zostaja wywalone bo koles sie powiesil.
A teraz jeszcze stado pajacow bedzie marnowalo nasza kase bo lud chce komisji a Donio z glosem ludu sie liczy.

Jest jakas granica grania pod publike i wd mnie zostala ona przekroczona.Ja podzielam zdanie jakiegos pslowca, ze kto konkretny i uczciwy podejmie sie teraz pracy na tym stanowisku.

I na prawde nie jestem zadnym fanem Cwiakalskiego - tyle ze Tusk mnie w****il i sie z tym nie kryje - takiej zenady to bym sie po nim nie spodziewal ,bo to jest najgorsza z mozliwych gierek, czyli gra na ludzkiej tragedii.
Blida 2 tyle ze w wydaniu lokalnym.
94 - Allah Akbar!!