Znaczy nie wiem jak Wam ale Ja odniosłem wrażenie, że ten wywiad mógłby udzielić każdy bardziej rozgarnięty człowiek... a jak na dr hab. to mało odkrywcze te wnioski... No ale cóż jaka gazeta, tacy profesorowie udzielają wywiadów...
Cytat:
|
I tak po prostu wy.......iłbyś naszego najlepszego defensywnego pomocnika od lat do ME? Powodzenia życzę.
|
Kwestia zasad... jakby nasz zawodnik dogadywał się za naszymi plecami... to niech wie, że Wisła nie jest pierwszym lepszym klubem... Czasami ludzi trzeba wychowywać...
A co do Lecha, ja osobiście dziwię się "polskiej myśli transferowej" jest to dla mnie wielką zagadką, że ten błąd jest ciągle powtarzany:
Pamiętam że kiedyś Widzew miał jednego dobrego Litwina zaczęli ściągać Litwinów,
Wisła Płock trafiła na jednego Czecha zaczęli ściągać Czechów.
Pogoń trafiła na dwóch wyróżniających się u nas grajków ŚP. Milara i Ediego... zrobili sobie Pogoń Brazylijską.
Lech ściągnął Rengifo i Quinterosa strzelili po dwie bramki i po ściągali zaciąg Peruwiańczyków...
Legia miała Edsona i Rogera, ściągnęli dwóch następnych brazylijczyków...
Znowu Lech znalazł jednego Stilicia... i robi zaciąg Bałkański...
I jeszcze Legia z zaciągiem Hiszpanów...
No ludzie czy nikt w tym kraju nie umie wyciągnąć wniosków, że zaciąg grupy 4-5 piłkarzy z jednego kraju nie wpływa dobrze na drużynę? I że to że w danym kraju znalazło się 2 dobrych piłkarzy chcących łaskawie grać w danym klubie...nie znaczy, iż rosną oni na drzewach...a każdy następny będzie lepszy...Czy może liczą na to, że w każdej teorii pojawi się wyjątek i nagle mechanizm zróbmy drugą Brazylią, Argentynę, Hiszpanie, Serbie... zaskoczy... no cóż... obyśmy my takiego błędu nie powtórzyli...