Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2009, 00:47
Cytat:
sandbender napisał(a):
Taki wywiad się pokazał w GW pod tytułem "Złe kluby niech padają".
Mały wyimek:

Właśnie.
Znaczy nie wiem jak Wam ale Ja odniosłem wrażenie, że ten wywiad mógłby udzielić każdy bardziej rozgarnięty człowiek... a jak na dr hab. to mało odkrywcze te wnioski... No ale cóż jaka gazeta, tacy profesorowie udzielają wywiadów...
Cytat:
I tak po prostu wy.......iłbyś naszego najlepszego defensywnego pomocnika od lat do ME? Powodzenia życzę.
Kwestia zasad... jakby nasz zawodnik dogadywał się za naszymi plecami... to niech wie, że Wisła nie jest pierwszym lepszym klubem... Czasami ludzi trzeba wychowywać...

A co do Lecha, ja osobiście dziwię się "polskiej myśli transferowej" jest to dla mnie wielką zagadką, że ten błąd jest ciągle powtarzany:
Pamiętam że kiedyś Widzew miał jednego dobrego Litwina zaczęli ściągać Litwinów,
Wisła Płock trafiła na jednego Czecha zaczęli ściągać Czechów.
Pogoń trafiła na dwóch wyróżniających się u nas grajków ŚP. Milara i Ediego... zrobili sobie Pogoń Brazylijską.
Lech ściągnął Rengifo i Quinterosa strzelili po dwie bramki i po ściągali zaciąg Peruwiańczyków...
Legia miała Edsona i Rogera, ściągnęli dwóch następnych brazylijczyków...
Znowu Lech znalazł jednego Stilicia... i robi zaciąg Bałkański...
I jeszcze Legia z zaciągiem Hiszpanów...

No ludzie czy nikt w tym kraju nie umie wyciągnąć wniosków, że zaciąg grupy 4-5 piłkarzy z jednego kraju nie wpływa dobrze na drużynę? I że to że w danym kraju znalazło się 2 dobrych piłkarzy chcących łaskawie grać w danym klubie...nie znaczy, iż rosną oni na drzewach...a każdy następny będzie lepszy...Czy może liczą na to, że w każdej teorii pojawi się wyjątek i nagle mechanizm zróbmy drugą Brazylią, Argentynę, Hiszpanie, Serbie... zaskoczy... no cóż... obyśmy my takiego błędu nie powtórzyli...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując