Wyświetl pojedynczy post
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2009, 22:40
WzT napisał(a):Wyświetl post
Chodzenie na mecze i bycie kibicem jakiejś drużyny to też pewnego rodzaju subkultura, według mnie jedna z najfajniejszych i nie wiem jak Ty ale mam nadzieje że ja z tego nigdy nie wyrosnę
Jeśli już miałbym się przypisac do jakiejś subkultury to właśnie do powyższej, bo akurat jeśli chodzi o rodzaje muzyki to słucham wszystkiego i nigdy nie byłem fanem jakiejś jednej grupy muzycznej.

I jeszcze nawiązując do szalikowców. Dziś akurat miałem w szkole WOS i był temat właśnie o subkulturach i wśród nich taki fragmencik:

Cytat:
O ile powyższe rodzaje subkultur opieraja sie na jakiejs ideologii, o tyle subkultury zwiazane z szalikowcami jej nie maja." Szalikowcy czyli kibole są kibicami druzyn pilkarskich."
I moje pytanie, dlaczego autor tego zasranego podręcznika twierdzi, że szalikowcy nie mają ideologii, żadnego celu To że kibicujesz danemu klubowi to nie jest jakaś ideologia Ale oczywiście w dalszej części teksktu musiało się znaleźc : "działalnosc szalikowców polega na walce z innymi kibicami".

Osobiście mnie to boli że książki które powinny uczyc pokazują sferę kibicowską w jak najgorszym świetle...

I przeczyta jeden z drugim i zakończy to jak babka z Wosu:
"Wszyscy szalikowcy to pseudokibice".

I tak niestety myśli pewnie 3/4 naszego społeczeństwa, ale ja osobiście jestem dumny, że mogę nazwac się szalikowcem.
Ale im bliżej będzie ME 2012 tym bardziej media będą robic ludziom sieczke z mózgu...
Ostatnio edytowane przez Arkas : 20.01.2009 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując