Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2009, 15:16
GenerałTSW napisał(a):Wyświetl post
Dziewiętnastoletni Brazylijczyk Handerson Lacerda Lyra Baptista będzie testowany przez Wisłę Kraków w najbliższych dniach - poinformowała oficjalna strona klubu wisla.krakow.pl.
Handerson urodził się 29 grudnia 1989 roku, jest lewonożny i może grać jako ofensywny pomocnik lub skrzydłowy. Ostatnio występował w Legião FC, a obecnie jest wolnym zawodnikiem.

Brazylijczyk będzie ćwiczyć z "Białą Gwiazdą" przez kilka najbliższych dni. W tym czasie sztab szkoleniowy Wisły sprawdzi jego przydatność do zespołu.

Ciekawe kto to znowu jest. Za darmo ? Pewnie cień prawdziwego piłkarza
Dwa lata temu moi znajomi Brazylijczycy pytali pół żartem-pół serio czy nie załatwiłbym testów w Wiśle dla ich znajomego. Chłopak ponoć świetny, tylko klubu nie miał. Chodziło o możliwość trenowania z zespołem, wymagania nie były zbyt duże.

Jak czytam takie wiadomości jak dzisiejsza, dochodzę do wniosku że ktoś jednak nie miał żadnych oporów. Ja potraktowałem tamtą propozycję jako żart, teraz ktoś jednak nie żartuje. A szkoda, bo wiadomość nadaje się na prima aprilis.

Trzecia liga brazylijska... Jasne, Błaszczykowski też przyszedł do nas na testy i to z IV ligi. Cuda się zdarzają. Podobnie jak szóstki w totku.

Bednarzowi proponuję kupić los w kolekturze, podobne szanse na wygraną. A mniejszy stres dla kibiców
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując