Wyświetl pojedynczy post
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2009, 12:08
Niestety dotychczas żadnego meczu z udziałem Polaków, jak i żadnego generalnie, nie widziałem. Fajnie, po ilościach postów można odnieść wrażenie, że po ostatnich sukcesach naszych szczypiornistów, wzrosło zainteresowanie piłką ręczną.
Tak jak wspomniałem meczów nie oglądałem więc się na ten temat nie wypowiem.
Uważam że nasza grupa nie jest zła. Z Niemcami myślę że jesteśmy w stanie po raz kolejny wygrać mecz grupowy ( poprzednio też z nimi wygraliśmy w grupie gorzej w finale). Najgorsze przyjdzie zapewne później, bo czekają na nas drużyny skandynawskie oraz Hiszpania i Francja, z którymi nam się nigdy dobrze nie gra, i oczywiście gospodarze czyli Chorwacja.
Wierzę że będzie dobrze, jednak jako umiarkowany optymista twierdzę że jeżeli osiągniemy brązowy medal to będzie sukces.
Co do piłkarzy ( czytane w prasie) Szmal po raz kolejny zagrał fantastyczny mecz. Jednak nie jestem w stanie zrozumieć jak można pisać ("GW") ,że Bielecki wraca do formy. Patrząc na statystyki (bramki) to wynik 6 bramek w dwóch meczach to nie jest imponujący wynik jak na zawodnika, który rzuca piłkę z prędkością "autostradową".
Facet, który na poprzednich MŚ rzucał bramy z 12 metrów jest cieniem tamtego zawodnika.
Nie wiem jak ot było podczas spotkań, ale zastanawia mnie czy grał i jak grał Jaszka , bo nie jest nic o nim wspomniane, a z gazety wynika, że w 1 spotkaniu nie wszedł w ogóle, a w 2 grał ( nie wiem ile) ale nic nie rzucił. Jest to naprawdę świetny rozgrywający i warto zwrócić na niego uwagę.Niech mu trener daję więcej swobody rozgrywania z takimi ogórami jak Macedonią.
Odpowiedz cytując