Wyświetl pojedynczy post
adam09
Banita

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2009, 16:11
AOT napisał(a):Wyświetl post
ma ktoś jakieś przemyślenia na temat alfy romeo 156 ? uzyskałem już opinię z dobrego źródła, ale nie zaszkodzi zapytać jeszcze tu.
ps. odpowiedzi, że to "pedalskie auto" mnie nie interesują
sam się interesowałem tą Alfą szukając samochodu dla siebie Silniki benzynowe jak najbardziej NIE polecane. Ze względu na swoją budowę i charakterystyke są drogie w utrzymaniu. Jak sama nazwa wskazuje TWIN SPARK oznacza po 2 świece na cylinder ( koszty) do tego problemy z wariatorami. Niestety o to trzeba dbać i wymieniać regularnie co 30 tys wszystkie świeczki + kable. Dodatkowo bardzo wrażaliwe na ilość oleju. To tyle a propo benzyny Najlepszy silnik 2.4 JTD. Praktycznie bez awaryjny Osobną kwestią jest zawieszenie, które częśto się psuje i naprawy nie są tanie. Wielowahaczowe na 4 koła. Za to prowadzenie to bajka. Niestety na jedno koło przypada dwa wahacze. Górny i dolny. Koszt jednego ok. 300 zł a zamienników brak. Do tego dochodzą czasem problemy z elektryką. Kontrolki żyją swoim światem. Czasem potrafi się zapalić mimo że wszystko jest okey

klusek106 napisał(a):Wyświetl post
co myslicie o fordzie probe 2 z silniczkiem 2.0 16v ?
trudno z czesciami do niego ?
w 90 % mazda Mx-6. Ford zrobił tylko karoserie

Zdecydowanie bardziej polecam wersję 2.5 V6 170 km. Zużycie paliwa na poziomie 1 litra więcej niż przy 2.0 a przyjemności z jazdy niebo większe. Ogolnie auto drogie w utrzymaniu i praktycznie nie chodliwe na rynku wtórnym ( stąd taka cena )
Ostatnio edytowane przez adam09 : 18.01.2009 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując