JacobusTSW napisał(a):

|
Potrzebuję dość obiektywnej opinii na temat Liceum. Coraz częściej myślę już o wyborze liceum a im bliżej końca roku (do którego wiem jeszcze daleko) tym bardziej nie mogę podjąć jednoznacznej decyzji. Konkretnie waham się między dwoma szkołami: II LO, a LO w Piekarach... Próbuję sobie je jakoś zestawić na zasadzie plusów minusów itd. Generalnie oprócz nauki ważny jest dla mnie sport w równym stopniu i zastanawiam się jak w II jest właśnie ze sportem, bo w Piekarach jest świetne zaplecze tzn hala basen i inne. Obawiam się (może na wyrost), że musiałbym zrezygnować z treningów i meczów w klubie z powodu ilości nauki w IILO. Z drugiej strony w Sobieskim chyba łatwiej o lepszy wynik na maturze, patrząc na wyniki obu szkół. Chciałbym prosić o kilka obiektywnych opinii, bo wiadomo, zależy mi tym żeby wybrać dobrą dla siebie szkołę.
|
Zgadzam się, że sport jest ważny. Zadaj sobie jednak pytanie czy przez najbliższe kilkadziesiąt lat wyżyjesz z tego sportu... Nawet jeśli nie jesteś materialistą i robisz to, co lubisz, przemyśl jaka decyzja przyniesie Ci większe korzyści.
Treningi możesz sobie przenieść na weekendy lub luźniejsze dni w tygodni i trenować indywidualnie. Jeśli wcześniej sporo czasu spędzałeś w hali sportowej, na pewno masz jakiegoś znajomego trenera, który mógłby Ci doradzić przy ustaleniu ćwiczeń/treningów.