matti123 napisał(a):

|
Cieszy wiadomość o odejściu Juszczyka, tzn że jesteśmy w trakcie poszukiwań bramkarza. Mam nadzieje że ta pozycja nie absorbuje całych naszych prób pozyskania nowych zawodników. Jest już przesądzone że Garguła zostanie w Bełchatowie, więc na razie mamy nowych: Beto ( nie wiadomo na co go stać) i Ćwielonga. Czyli zarząd bardzo wierzy w Piotrka jako wzmocnienie na pozycji skrzydłowego. Ciekawe co będzie z brakami w środku, bo jak na tą rundę to nie mamy sensownej rywalizacji dla Sobola i choćby zmiennika dla Jirsaka. Może powinniśmy się zastanowić nad pół rocznym wypożyczeniem kogoś na środek tak za 100 tys euro.
|
Odejście Juszczyka = szukamy zmiennika dla Pawełka, najlepiej za darmo. Ten Fin o którym mowa już od pół roku będzie moim zdaniem naszym szczytem. A zapewne skończy się na jakimś kelnerze z kontraktem do końca sezonu, jak ten testowany teraz Serb.
Powrót Ćwielonga = zarząd liczy się z odejściem już teraz Zieńczuka i ktoś musi grać na lewej flance. Poza tym Ruch jakoś specjalnie nie protestował przed oddaniem nam Ćwielonga już teraz, co pokazuje raczej, że facet jest w kiepskiej dyspozycji, a nie że jest wielkim talentem, który lada moment się przebudzi.
Beto jest po groźnej kontuzji, ma ciekawe CV i potencjał, ale czy się sprawdzi? Na razie jest niewiadomą.
A co do rywalizacji na środku pomocy.. to jest Mauro, Sobol i Jirsak. Z pucharach europejskich już nie gramy, w Pucharze Ekstraklasy również nie, zostaje tylko liga i Puchar Polski. Nie wydaje mi się żeby wzmocnienie środka pomocy było planowane. Tym bardziej, że w czerwcu przychodzi Garguła. A oferta dla Sobola to na razie tylko fakt prasowy. Piszesz o wypożyczeniu kogoś na środek za 100 tys euro... Czysta fantastyka

Nie wydaje mi się żebyśmy w tym oknie transferowym wydali jakieś pieniądze. Chyba, że kogoś sprzedamy..