|
Ja bym tego Zdravkovicia jeszcze nie skreślał. Grał w Indonezji - no cóż, nie jest to najmocniejsza liga ale w Vardarze ( zespół w którym grał przed wyjazdem do Indonezji) ciężko jest się wypromować by trafić do zachodnich klubów. Ligi Macedońskiej nikt nie obserwuje , piłkarze są tam wyceniani na bardzo mało, nikt tam skautów nie wysyła, może spisywał się tam dobrze, dostał fajną ofertę z Indonezji i postanowił ją wykorzystać. Silanppa tez nie gra w mocnym zespole a przyszedł do niego z jeszcze słabszego zespołu, tak samo Blazić czy nawet Mucha do Legii. Przecież Mucha nie był wyceniany an tyle ile teraz jest przed przyjściem do Legii i nikt o nim nie słyszał. MOże ten serb też okaże się niezłym bramkarzem. Ja wiem jedno , jeśli Wisła podpisze z nim kontrakt to bedzie znaczyć że ten bramkarz będzie wzmocnieniem. Co do Cebanu on jest jeszcze za mało doświadczony i za mało ograny , widać to po jego grze , zwłaszcza w meczach o większą stawkę, wypożyczyć go. Juszczyk tez jest jeszcze za mało doświadczony i popełnia nieraz proste błędy , z nim tez możnabyłoby przedłużyć kontrakt i wypozyczyć żeby się ograł bo i on i Cebanu są jeszcze bardzo młodzi i mają jeszcze czas. NIektórzy pewnie powiedzą że w wieku 22 , 23 lat w innych klubach piłakrze występują już w pierwszych 11. Owszem ale piłkarze z pole , u bramkarzy rzadziej się to zdarza i w przypadku tylko prawdziwych perełek. Bramkarz w wieku 22 lat musi się jeszcze wiele uczyć a na grę w pierwszym składzie przyjdzie jeszcze czas za pare lat.
|