Lemoniadowy Joe napisał(a):

|
A my, kiedy wszedł Cupiał osiągaliśmy dwa razy większe sukcesy niż Amica tylko wtedy aby to zrobić trzeba było dużo więcej włożyć dlatego mamy dług ale Cupiał zrobił na tyle duzo aby ten dług został spłacony przez 4-5 lat nikogo nie sprzedawał i poza pojedynczymi przypadkami wykupowaliśmy najlepszych graczy z ligi a że nie poszliśmy drogą Rosenborga Sparty i Steauy to sie juz trzeba zapytać naszych piłkarzyków.
|
No właśnie - osiągnęliśmy, bo zainwestowaliśmy. Tylko później się okazało, że to nie była inwestycja, tylko pożyczka. Nie rozumiem co zrobił Cupiał, żeby ten dług został spłacony? Bo jeśli chodzi o moje zdanie, to nic nie zrobił, a wręcz przeszkadza w jego spłacie.
Mamy jeszcze w cholerę tych zobowiązań, które teraz praktycznie blokują każde większe finansowe ruchy. To że nie zostaliśmy Rosenborgami, Spartami i Steuami, to trzeba spytać kogoś innego, panów doradców, Kapków itd. i spytać o wydatki na wynalazki takie jak Andre B. i Norbert V. - którzy się nijak nie zwrócili dla klubu, spytać o sprzedaż najlepszych piłkarzy przed el. LM itd.
A jeśli chodzi o Zieńczuka i Baszczyńskiego, to racjonalnie myśląc trzeba ich sprzedać i tyle, zarobimy kasę i płacowy budżet trochę podreperujemy. Z tym, że znowu kompletnie niewiadomo na co ta kasa pójdzie i można strzelać, że raczej na 90% nie na jakikolwiek transfer.
wolfy napisał(a):

Ciebie łaskawie proszę, racz nie odpisywać na moje posty. Jeśli widzisz coś niezgodnego z regulaminem, zgłoś to proszę innemu moderatorowi. Już raz miałem z Tobą nieprzyjemną dyskusję, która kończy się, tak jak i ta - osobistymi wycieczkami w moim kierunku, czego sobie nie życzę i jako użytkownik tego forum, mam do tego pełne prawo.
Żeby było również jasne:
- nie spinam się (racjonalnie Panu lazy wskazuję, że kryzys ma się nijak do naszego braku ofensywy na rynku transferowym);
- nie dysponuję niczyimi pieniędzmi, nie wyczekuję Arabów, stwierdzam, że w szerszej perspektywie, dług Cupiała (jego dobór współpracowników i pracowników, no chyba, że jesteś zwolennikiem Zdzisia K.) bardziej przeszkadza, niż pomógł - a cierpi na tym Wisła.
- nie odmawiam mistrzostwa nikomu, musiałbyś być bardzo głupi, żeby wyciągnąć taki wniosek - skądinąd, widać, że nie jesteś, więc daruj sobie takie proste ataki.
"Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga – skarbem". Zawsze będę wierzył i kibicował temu co najlepsze dla mojego klubu, tyle w tym temacie.
Adieu.