Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2009, 21:49
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Ten kto wcisnał arabom city- to na pewno świetny fachowiec w swojej dziedzinie. Generalnie mam nadzieje, że kluby bez tradycji takie jak Chelsea, City mimo napakowania gwiazdami sukcesow nie osiagna. Życzę im z całego serca zeby polecieli z ligi (City jest teraz 16) i niech te wszystkie gwiazdki graja w championship. W Manchesterze liczy sie tylko jeden klub
ja gdzieś czytałem że w Manchesterze owszem liczy się jeden klub ale nie jest to United tylko właśnie City. Nie wiem ile w tym prawdy ale byłbym daleki od stwierdzeń że w Manchesterze liczy się tylko jeden klub...

za wikipedią:

Według popularnego stereotypu kibic City pochodzi z samego miasta, kiedy to zwolennik United wywodzi się z jego okolic. w 2002 badania przeprowadzone przez Manchester Metropolitan University wykazały, że City ma proporcjonalnie więcej kibiców mieszkających w mieście niż rywal. City ma także zdecydowanie więcej kibiców w południowych i wschodnich częściach miasta, podczas gdy fani United wywodzą się głównie z części północnej i zachodniej[28].
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.01.2009 o godz. 21:51.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując