4fan_player napisał(a):

a może frytki do tego? Musiałeś mi popsuć humor? Jak zobaczyłem tego Dolhe to mi się źle od razu zrobiło
|
ehm
Dolhę chcialby wziąć Śląsk:
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...c2af01b&tr=yes
WEDŁUG RUMUŃSKIEGO TRENERA DOLHA POWINIEN WRÓCIĆ DO LIGI POLSKIEJ
Śląsk Wrocław chce wypożyczyć rumuńskiego bramkarza Emiliana Dolhę. Transfer do wrocławskiego klubu doradza mu Dan Petrescu, który jako trener sprowadzał Dolhę do Wisły Kraków. - Najlepiej dla niego, żeby wyjechał - mówi aktualny szkoleniowiec Unirei Urziceni.
Dolha aktualnie jest bramkarzem Dinama Bukareszt, lecz zazwyczaj zajmuje miejsce na ławce rezerwowych, bowiem niepodważalną pozycję w zespole ma Bogdan Lobont. - Dla każdego gracza najlepszą rzeczą jest możliwość gry w jedenastce wyjściowej. Jeśli drużyna ta gwarantuje mu miejsce w pierwszym składzie, to prawdopodobnie najlepiej dla niego byłoby, żeby wyjechał, ale nie mogę za niego decydować - mówi Dan Petrescu. - Wydaje mi się, że nie ma na świecie piłkarza, który wolałby siedzieć na ławce - dodaje rumuński trener.
Do Dinama Bukareszt wpłynęła już oferta półrocznego wypożyczenia Dolhy, który w Polsce grał już w Wiśle i w Lechu Poznań. Wszystko jednak wskazuje na to, że władze klubu ze stolicy Rumuni ją odrzucą. Według Petrescu jednak, Dolha skorzystałby na grze w Śląsku Wrocław, gdyż podniósł się poziom gry w polskiej Ekstraklasie. - Polska piłka nożna jest w tej chwili o wiele bardziej czysta niż w okresie kiedy tam pracowałem. Współzawodnictwo wznosi się na coraz wyższy poziom. Tam gra się siłowo i szybko, a nazwiska takich piłkarzy jak Matusiak, Brożek czy Jeleń znane są w dobrych europejskich drużynach. Niestety Unirei nie stać w tym momencie na sprowadzenie piłkarza z Polski - wyjaśnia Petrescu.