Kasztan - Olimpiada to jest JEDNO miasto. Ja z głowy ci powiem, że w ' 72 IO były w Monachium a w '80 w Moskwie

Ale zabij mnie - nie pamiętam gdzie było EURO w 1984 (było w ogóle w tym roku ?)
Siła rażenia igrzysk jest o wiele większa niż regionalnej imprezy w jednej dyscyplinie - nawet w tej najpopularniejszej. Ja z ostatniego Euro pamietam Klagenfurt i Wiedeń, a śmiem twierdzić że to i tak co najmniej 100% niż przeciętny człowiek. To jaki efekt osiągnęły pozostali ?
I jeszcze ... ja dziękuję opatrzności i żydowskim machlojom, że euro takie drogie i że spadła ilość turystów w tym mieście. Albo po prostu wróciła do normalności. Ale gadanie o pazerności i nalocie geszefciarzy na Kraków to temat na inną dyskusje...
Inwestycje w lotnisko, A4 do Tarnowa sa w planach centralnych, wiele inwestycji miejskich ma dotację z UE i skarb państwa już tu niewiele dołoży. Oczywiście, może się okazać, że brak kasy na wszystko i w razie wylotki Krakowa z listy spadną też te inwestycję w autostradę i Balice...
Inna sprawa, że uważam już od dawna, że Gdańsk NIE DA RADY z wybudowaniem swojego cudu bo po prostu nie ma na to kasy. Poza tym dotarło już dawno do nich, że oprócz stadionu trzeba wybudować do niego komunikację (za cenę stadionu) a potem mieć gospodarza na tym obiekcie i na jego utrzymanie !
Dlatego dziękuję, że MY nie będziemy mieli tego kłopotu na 55 tysięcy

Startując do Euro większość myślała, że państwo da na wszystko i stąd takie cuda na papierze. Nie tylko stadiony za setki milionów ale też podawana liczba hoteli 5* i innych miejskich cudów, na których wybudowanie miasto ma wpływ minimalny...
wg mnie w czwórce zostaną Warszawa ;/, Poznań, Kraków i Wrocław. Albo (c o również bardzo prawdopodobne) będziemy mieli sześć miast a Ukraina dwa.