manson777 napisał(a):

|
fragment wywiadu z Juszczykiem [I]Z tego, co jest mi wiadomo, to w chwili, kiedy podpiszę z Wisłą umowę, klub nie będzie się starał zatrudnić nowego piłkarza na tę pozycję. Zostanie kadra bramkarska taka jak do tej pory. Nie sądzę, aby Wisła chciała utrzymywać czterech bramkarzy na kontraktach, mogłoby to również doprowadzić do powstania niezdrowej rywalizacji między nami.
|
Fakt, mogło by to doprowadzić do powstania rywalizacji. Czy niezdrowej - o tym niech powie Pawełek, który mając za plecami rywalizującego z nim Dolhę osiągnął jak dotychczas szczyt swojej formy (niestety, to było prawie 2 lata temu).
Obecnie rywalizacja jest właśnie niezdrowa, bo praktycznie jej nie ma. Pawełek to nr 1, Juha - 2, Cebanu -3. Ja jestem zdania, że Pawełek to przyzwoity bramkarz, ale gdy gra pod presją i ma silnego konkurenta. W sytuacji braku takiej konkurencji grozi mu cabajofilia.
Uważam, że Cebanu i Juszczyk są na Wisłę za słabi. Za słaby jest również trener bramkarzy, który z 2 (ponoć) zdolnych młodych nie potrafił zrobić przynajmniej jednego solidnego golkipera. Niestety, trener bramkarzy jest w pakiecie ze Skorżą...