Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2009, 02:20
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze chcialbym powiedziec ze nie podoba mi sie sposob w jaki kontraktuje sie zawodnikow z Brazylii ( Marcelo i teraz Beto) mam wrazenie ze to jest nieczysta gra oparta na usilnym pragnieniu ucieczki tych zawodnikow do Europy. Gdyby wszystko bylo ok, to nie byloby takich skurczy, ze koles musi wracac do kraju i prostować jakies tam haczyki w umowie..
Ja rozumiem, że twórczość własna jest obecnie w modzie i każdy "szanujący się" portal ma jakieś informacje z anonimowego źródła, ale radziłbym mimo wszystko nie brać z nich przykładu. Beto pojechał do Brazylii załatwić pozwolenie na pracę w Polsce(co jest normalną praktyką i robili to wszyscy sprowadzani przez nas zagraniczni zawodnicy), a nie mógł tego zrobić PRZED podpisaniem kontraktu. Naucz się czytać ze zrozumieniem to, co komentujesz.
Zresztą, nawet gdyby były jakieś "skurcze", to sam Beto nie miałby tam po co jechać, bo takie sprawy załatwiają prawnicy i menedżerowie.

Skoro Brazylijska Federacja przyznała nam rację w sprawie Marcelo i(według Bednarza)Beto, to nie mam pojęcia gdzie ty doszukujesz się jakichkolwiek niejasnych zachowań ze strony naszego klubu? Myślisz, że w razie jakiejkolwiek rozbieżności po czyjej stanęliby stronie? Przypomnij sobie nasze rozstanie z Dolhą, a Legii z Outarrą(chyba tak się to pisze) - nie można jednostronnie przedłużać kontraktów, czy Ci się to podoba, czy nie.

Na koniec - nikt normalny nie będzie płacił za zawodnika, którego może mieć za darmo. Każde inne zachowanie można by rozpatrywać pod kątem działania na szkodę spółki, a na to są odpowiednie paragrafy. To, czy takie działanie się jakiemuś userowi z forum TWSD podoba nikogo raczej nie wzrusza, zwłaszcza, że jest to najprawdopodobniej zwykłe szukanie przysłowiowej dziury w całym po to, żeby jeszcze trochę Bednarzowi dokopać. Co zresztą jest samo w sobie głupie, bo nawet jeśli się rozpłaczecie i zasypiecie to forum żalami po utraconym mistrzostwie, to pieniędzy w kasie klubu od tego nie przybędzie. Dlaczego tak jest było już wyjaśniane - mamy bardzo ograniczone wpływy z biletów, będą jeszcze mniejsze, a do wszystkiego tego dojdą koszty wynajmu obcego stadionu. To, czy Cupiał powinien zainwestować więcej pieniędzy w klub, to już inna sprawa i nie na ten temat.

Teraz z innej beczki - pisanie, że nic nie wiadomo o ewentualnych wzmocnieniach na wakatujące pozycje jest skrajnie głupie wziąwszy pod uwagę fakt, że rozgłos wokół transferu zawsze szkodzi. Czy będą sprowadzeni zawodnicy na nie nie wiem, ale brak doniesień prasowych może oznaczać cokolwiek. Zaklepanie transferów jest trudne, gdy się ma ustalony pułap transferowy na zero euro - o graczy z kartą na ręku nie tylko my zabiegamy, jest to najkorzystniejszy finansowo sposób na uzupełnienie składu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 03:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując