Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2009, 01:18
Ja rozumiem idee odmładzania składu i jest ona jak najbardzije słuszna ale jak wyżej wspomniano żeby doszło do takiego odmłodzenia trzeba starych piłkarzy zastępować młodymi ale już coś umiejącymi, a u nas media piszą (mam nadzieje że to w większości spekulacje medialne) że oddajemy połowe naszych czołowych piłakrzy z wyjściowej 11 za darmo, a nie widać żeby ktoś miał ich zastąpić. JA nie wiem co niektórym przeszkadza Baszczu, czy Zieniu w Wiśle. Zarabiać niesamowitych pieniędzy nie zarabiaja, a na ich miejsce nie ma i tak nikogo lepszego do gry. I teksty o blokowaniu miejsca są śmieszne bo skoro obydwaj są podobno tacy słabi(wedłóg większości z was) to młodzi nie będą mieli najmniejszego kłopotu z ich "wygryzieniem" Tylko ze tych młodych nie widać.

Zastanówcie sie czy chcecie żeby Wisłą miała szeroką kadrę czy 6-7 piłkarzy do grania a reszta młoda ekstraklasa. Ciekawe które miejsce w tabeli byśmy wywalczyli.
Baszczu powinnien u nas zostać na jeszcze 2-3 lata, ale powinien mieć właśnie takiego młodego utalentowanego gracza w konkurencji, a tak niedługo niebędzie ani tego ani tego.
Co innego z lewą pomocą. Poza Zieniem który z pewnością powinien zostać powinniśmy tam coraz częściej ustawiać Piotrka Brożka bo to jego najlepsza pozycja zresztą świetnie wtedy wspomaga brata, a jest jeszcze Ćwielong. Zieniu jak bedzie w formie będzie grał i napewno da wtedy bardzo dużo Wisełce.

Jedynie z kim można by teraz rozwiązywać umowę to z Cantoro, zawiodłem się na nim strasznie w ostatnim roku. Na jesieni zaraz po przyjściu Maćka wyglądał i grał dobrze i już myślałem że znowu zacznie zwyżkować formą, niestety leń wzioł w nim górę i już raczej nic specjalnie u nas nie pokaże. Jeśli ma przyjść Guła i wrócił Varga, myśle że jego strata nie uszczupli bardzo naszej kadry, a ulga finansowa jednak bedzie bez jego kontraktu. Niedzielan ma czas do końca sezonu i myślę że sam będzie chciał odejść jak mu sie nie powiedzie.

Uważam że Wiśle najbardziej przydał by sie jakiś dobry młody ofensywnie grający skrajny obrońca i rasowy napastnik do duetu z Brożkiem. Jestem jak najbardziej za Maćkiem Żurawskim. nie rozumiem jak niektórzy z was mogą nie chcieć go z powrotem u nas w klubie. Jak odchodził był dla nas żywą legendą i każdy chciałby żeby jeszcze kiedyś wrócił do nas i pograł z Białą Gwiazdą na piersi, ja to pamiętam i Maciek dalej jest moim idolem i bohaterem klubu. Choćby z tego powodu należy mu sie miejsce w składzie Wisełki, a co do jego formy to boję się tylko o to by nie wpędził Brozia w kompleksy swoją grą. Negatywnym aspektem takiego powrotu byłoby pewne odejście Brożka w lecie, ale chyba będę musiał się z tym w końcu pogodzić, a szkoda. Taki duet jak Żuraw-Brozio na lata mógłby być postrachem nie tylko ligi ale i pucharów europejskich.

Prawy obrońca Guła Żuraw i do lata mamy kadrę w porządku - no i oczywiście bramkarz klasy przynajmniej porównywalnej z Pawełkiem (który nie jest naprawdę złym bramkarzem!!). W lato natomiast koniecznie trzeba będzie sprowadzić defensywnego pomocnika który na lata wzmocniłby Wisłę tak jak Sobolewski kiedyś.

edit: No to Bednarz pojechał naprawdę. Chce Żurawia (który prędzej czy później i tak by był nasz - 0,5 roku poczekalibyśmy bez większych problemów) kosztem znacznego osłabienia 2 pozycji. Jeśli ta wymiana dojdzie do skutku to jedną dziurę załatamy robiąc dwie kolejne. Mam nadzieje że Grecy odrzucą tą propozycje a Baszczu i Zieniu przedłużą umowy.
Powód: TO NIE JEST TEMAT DO ZGŁASZANIA WŁASNYCH PROPOZYCJI.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 02:22.
Odpowiedz cytując