Wyświetl pojedynczy post
wisla.premiumliga.pl
Junior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2009, 23:09
Marcin Juszczyk: Wykorzystać szansę

Odszedłbym z Wisły i nie zawracał sobie tym głowy jedynie w przypadku, kiedy dostałbym szansę i mógłbym się sprawdzić. Ale ja tej szansy nie dostałem. Czuję, że ten dystans między mną a Mariuszem nie jest duży. Jest to bariera do pokonania. Chciałbym dostać szansę, szansa to nie jest jeden występ na dwa miesiące. Szansa to jest pięć, sześć, siedem meczów, taka seria, która pozwoliłaby mi się poczuć pewniej. Umiejętności są ważne, ale pozostaje bariera psychiczna, której się nie pokona do czasu, kiedy się regularnie nie zacznie występować w bramce. Gdybym czuł, że jestem słabszy od Mariusza, że jest lepszy ode mnie w każdym elemencie, to pewnie starałbym się odejść na siłę. Ja jednak widzę możliwość gry, gdyby mi tylko ktoś zaufał i postawił na mnie, to mógłbym się przebić.

Czy klub bądź Pan wyznaczyliście sobie ostateczną datę podpisania kontraktu?

Tak naprawdę negocjacje w tej sprawie już się zakończyły. Pozostały jedynie sprawy formalne – sprawdzanie kontraktów itd. Z mojego punktu widzenia osiągnęliśmy porozumienie i nic nie powinno tego zmienić, aczkolwiek wiadomo, że do momentu podpisania umowy nie chciałbym składać żadnych deklaracji. Mam jednak nadzieję, że do końca tygodnia ów podpis złożę.

Marcin Juszczyk o swojej sytuacji w Wiśle, przedłużeniu kontraktu i nadziejach na Nowy Rok.

Więcej na http://wisla.premiumliga.pl/10651
Ostatnio edytowane przez wisla.premiumliga.pl : 14.01.2009 o godz. 09:54.
Odpowiedz cytując