Marszałek napisał(a):

Nic nikomu nie zazdroszczę, dalekie mi to uczucie. Fajnie jest widzieć, jak ktoś się rozwija i mknie do przodu, wbrew stęchliźnie intelektualnej i moralnej, która u nas panuje. Ale jak to robi na zdrowych zasadach,takich samych jak wszyscy. A im to już tym bardziej nie ma czego zazdrościć, sądzą, że zbudują wielki klub niech budują.
|
Człowieku, pomyśl co piszesz! 'Zdrowe zasady'? Czyli co Twoim zdaniem? Ogólnopolska stawka za wynajem stadionów?

To wyłącznie sprawa zarządu Wisły, że płaci tyle za stadion. Lech załatwił sobie tak niskie stawki w sposób całkowicie przejrzysty, poprzez uchwałę władz miasta, które kalkulują raczej to, ile sukces Lecha może dać miastu, a nie odwrotnie. I co, przez to, że misie z Wisły nie umieją sie dogadać z władzami Krakowa mamy sobie w Poznaniu głowę popiołem posypywać? Pretensje możesz mieć jedynie do władz swojego klubu/miasta, ze tak nie jest u Was.
Co do punktu nr 3 w Twoim poście, to znów muszę stwierdzić, ze dyrdymały piszesz. Nasz PR jest zjawiskiem ogólnopolskim, takim samym, jakim zresztą był i Wasz z czasów dobrych występów w pucharach. I do tego ma sie nijak to, czy jest jeszcze Cracovia czy jakakolwiek inna konkurencja. Wizerunek zależy od postrzegania klubu przez osobę teoretycznie nie związaną emocjonalnie z klubem czy miastem. I na tym polu i my, i Wy mamy i mieliśmy równe szanse. Poza tym u nas na Wartę chodzi prawie tyle co na Cracovię, więc konkurencję też mamy jakaś
Przeczytaj post 'pana_premiera' z uwagą, może coś z niego wyniesiesz. Wiem że długi, ale warto.