Temat: Premiership
Wyświetl pojedynczy post
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2009, 20:54
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o to, czy kopnął, szturchnął, tulnął, czy jak to zwał. Przy rzucie wolnym można sobie podebrać piłkę i zagrać za plecy jak ktoś potrafi zrobić to za jednym dotknięciem piłki. To co jest kontrowersyjne przy tej akcji to fakt, czy Rooney zagrał ze stojącej piłki. Gdyby oderwał stopę nja moment, a piłka by się nie ruszała, nie byłoby wątpliwości. Takto teoretycznie jednym zagraniem Rooney ustawił piłkę i ją zagrał i trudno stwierdzić, czy była ona stojąca. Ale szczerze powiedziawszy jak dla mnie bramka prawidłowa. Sędzia zasugerował się liniowym, a liniowy zasugerował się podniesioną ręką obrońcy Chelsea.

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony trochę to może niesportowe, z drugiej nikt się obrońcom Chelsea nie kazał zagapić. A bramka przecież padła nie dlatego, że Giggs dośrodkował tylko dlatego, że wpuścili Ronaldo w piątkę na pełnej szybkości i bez krycia.Takie sytuacje nadają piłce nożnej smaczku i dodatkowych emocji. To nie jest Foqinho( czy jak się dziada pisze), co podbija sobie piłkę nad głową żeby go faulowali. W tym jest jakiś pomyślunek, a ja jestem za tym żweby myślenie na boisku nagradzać.
Jak można to ok. Nie będę się bawić w interpretację przepisów . Faktem jest, że Rooney mógł to wykonać lepiej. Nie byłoby tematu. A tak,, Nonszalancko spartaczył.

Dopóki takich akcji mało, zgadzam się - dodają smaczku. Za pierwszym razem budzą zachwyt, uznanie, podziw dla trenera, ale,, No właśnie ale . Wystarczy, żę sędziowie i wszyscy naokoło kombinują, piłkarze niech z tym nie przesadzają .
Odpowiedz cytując