Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2009, 00:15
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem specjalistą z tej dziedziny, dlatego nie rozpiszę Ci tutaj jakiegoś mojego szczegółowego planu reformy, który rozwiałby wszystkie Twoje wątpliwości jak ma wyglądać system edukacji. Uważam po prostu, że rodzice powinni mieć większy wpływ na to czego uczy się w szkołach. Jeśli uważają, że języki obce bardziej przydadzą się ich dzieciom w dzisiejszym świecie niż biologia albo język polski, to powinni mieć możliwość zmniejszenia wymiaru godzin tych przedmiotów na rzecz języków obcych. Obecnie czegoś takiego nie ma, a szkoda.
Z Twojego postu wnioskuję ze jesteś człowiekiem raczej młodym i niedoświadczonym (wybacz jeśli się mylę). Jedyne co mogę w związku z tym powiedzieć to że radzilbym Ci na przyszłość bardziej ważyć słowa. W piewszym poście proponujesz zupełnie rewolucyjną zmianę systemu (rodzice ustalają program) po czym po zadaniu prostego pytania odpowiadasz że w sumie nie jesteś specjalistą i chodzi Ci tylko o to aby "rodzice mieli większy wpływ na to czego uczy się w szkołach".
Pomiedzy Twoim oryginalnym postulatem a propozycją zawartą w drugim poście istnieje przepasć! Zdaję sobie sprawę że to tylko forum piłkarskie ale proszę Cię na przysłość zastanów się za nim zaproponujesz jakieś rewolucyjne rozwiązanie bo czasami nieprzemyślany post moze wzbudzić w innych czytelnikach tylko zażenowanie.