zim zum napisał(a):

|
czyli wg Ciebie na całym świecie nie ma takich zawodników? Dla mnie przyjście Żurawskiego to ewidentny dowód na to, że nasz scouting to fikcja i w klubie nie mają żadnego pomysłu na wzmocnienie składu, więc decydują się na doraźne rozwiązania (vide Żurawski).
|
Zium zium, uważam, że są tacy zawodnicy, ale jak ktoś prezentuje odpowiedni poziom jest wyławiany przez skautów znacznie bogatszych klubów Europy Zachodniej.My potrzebujemy doświadczonego pewnego zawodnika o uznanej klasie, który zagwarantuje przynajmniej te 10-15 bramek w lidze i udźwignie ciężar rywalizacji i presji.Perspektywicznego zawodnika pozyskaliśmy w tym okienku a jest nim niewątpliwie Beto, z tym że, jest to gracz na którym nie możemy pokładać wielkich nadzieji w tej rundzie.Jego trzeba stopniowo wprowadzać do składu i liczyć na jego jak najszybszą aklimatyzacje, dlatego pozyskanie doświadczonego napasnitka jest sprawą priorytetową.
Oprócz tego, liczę na sprowadzenie bramkarza.Ten fin myślę, że byłby dobrym rozwiązaniem.
Mistrzostwo Polski to sprawa nadrzędna.Moim zdaniem dobra drużyna nie może składać sie tylko i wyłącznie z zawodników młodych,a powinna posiadać też graczy, którzy będą swojego rodzaju nauczycielami.
Myślę, że taki Marcelo wiele się naucz od Clebera i Głowy, Jirsak od Sobola i Garguły, a Mały ,Boguski czy Ćwielong od Brożka czy Żurawskiego (gdyby przyszedł).