Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2009, 12:08
500 tys zł to ok. 100 tys euro + 4 graczy, za zawodnika który i tak odejdzie już za pół roku i nie przyjecie takiej propopozycji to juz sam nie wiem, przecież oni na tym transferze zarobiliby 200 tys euro(bo 100 musza wypłacić Gargule) i 4 graczy ktorzy moze nie sa jacyś rewelacyjnie, ale wyłaczając takiego Cantoro to sa bardzo solidni, a Ćwielong rokuje na przyszłość. Wogóle uważam, ze samo pozbywanie się Cwielonga nie jest chyba najlepszym rozwiazaniem (chyba, ze dojdzie do konkretnej propozycji). Chłopak kosztował Wisłe dużo, a nie dano mu praktycznie żadnej poważnej szansny. Ile u nas grał? Pół roku?

Z tym 700 tys euro to nieźle przegieli, ile w tamtym roku chcieli (2 mln?). Przecież ten Garguła to znowu żadne cudo świata. Nie jest ewenementem w naszej lidze, a w dodatku swoje lata już ma...

Co do Żurawskiego to nie wiem czy ten powrót okaże się dobry. Wg. mnie raczej na 99% nie pozykamy go już teraz, ponieważ Larissa nie chce go puścić i pewnie trzeba będzie za niego odstępny wyłożyć. Chociaż zarząd powinien sie zdecydować, że albo na wiosne gra u nas Żurawski albo Garguła.

Co do waszych problemów z lewym pomocnikiem to nie sądze, ze kogos takiego pozyskamy(przynajmniej jesli chodzi o tą zimę). Mamy na tą pozycj narazie Zieńczuka, Ćwielonga i mozna powiedzieć, że Boguskiego(przyjscie już samego Beto na to moze pozwolic, a jak już bedzie Żurawski to wogóle). To samo tyczy sie prawego skrzydła gdzie mamy już Łobodzinskiego za ogromne pieniadze i rokującego Małeckiego. Tak wiec skrzydła raczej nie zostaną wzmocnione.

Można jeszcze powiedziec, ze Wisła musi sie równiez postarać o wytransferowanie paru zawodników, bo już mamy jakby ,,szeroki" atak(niestety ilosc nie przechodzi w jakosc) i moze dojsc niedługo do sytuacji takiej jak w sezonie 06/07 gdzie na gwałt trzebabyło pozbywać sie zawodników.
Odpowiedz cytując