Wyświetl pojedynczy post
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 23:02
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Nie mniej jamajczyku, nie żebym Cie krytykował, ale na stadionie nie śpiewasz JŻS ani Zawsze nad wami ... itd itp?

Parę słów jak ŻYD = BRAT , sory nie mogę się z tym zgodzić. Nie popieram w tym konflikcie żadnej ze stron, ale proszę Cię nie nazywaj żyda naszym bratem i sprzymierzeńcem. Żydom przez jarzmo IIWŚ się trochę w dupach poprzewracało. W zasadzie można powiedzieć, że im się nie dziwię, ale bez przesady...

Oczywiście nie mogę się zgodzić z qazwsx czy jak mu tam, bo to dla mnie patologia. W żadnym wypadku konflikt gazowy nie odciąga mojej uwagi i uwagi ogólnoświatowych potentatów od problemu izraelsko-palestyńskiego. Fakt, ten gazowy bardziej nas dotyczy i dotyczy inne kraje środkowej Europy, ale jednak duża pomoc humanitarna i m.in. rozmowy czy to Sarkozy'ego czy innych polityków z tamtymi narodami pokazują, że świat od tego problemu nie ucieka...
.
Wyrażenie bracia użyłem w znaczeniu Bracia w wierze -> pień Judeo-Chrześcijański , w to że nasza wiara chrześcijańska (katolicy ewangelicy prawosławni) wywodzimy się od Żydów ( Jezus był Żydem ale to oczywista oczywistość ) i chodzi mi o mentalność -> bliższa nam niż wschodnia-muzułmańsko-arabska . Izrael niczym nie rożni się od kraju takiego jak Polska pod względem mentalności osób.
Wydaje mi się że u Izraelitów mesjanizm po prostu został bardzo z hiperbolizowany ( pamiętasz "Polska jako Chrystus narodów " ;P , tak samo mają Serbowie czy Anglicy) . Z 2 częścią postu się zgadzam w 100% a do pierwszej to pisze gwoli wyjaśnienia moich słów Pozdrawiam

EDIT dla zainteresowanych Giordano Bruno-> http://pl.wikipedia.org/wiki/Giordano_Bruno cytowanie takich "dostojników" wiele świadczy o poglądach .
Powód: edit po edit
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 08.01.2009 o godz. 23:06.