Wyświetl pojedynczy post
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 20:36
A co sądzicie drodzy Panowie o kryzysie gazowym tak hucznie rozdmuchiwanym przez media ?
Pewnie pomyślicie, że jestem jakimś idiotą i wyznawcą Rydzyka ale swoje zdanie mam. Uważam, że ten kryzys gazowy tzw. konflikt Ukrainy z Rosją ma na celu odwleczenie uwagi światowej opini od wojny Izraela z Palestyną. W szytowym momencie wojny gdy do ataku zostały posłane czołgi, samoloty i piechota gdy podczas ostrzału zaczeli ginąć dzieci, cywile gdy do wojny przyłączyli się rebelianci Libijscy. Wtedy to Izrael dzięki swoim wtyczkom w różnych państwach postanowił wywołać nazywany przez media kryzys. Z kryzysem nie ma to nic wspólnego bo gaz jak był tak wszyscy go mają. Ameryka jako sojusznik Izraela i główny sponsor strategiczny tego państwa w tym także sponsor działań wojennych przeciwko palestyńczykom nie wtrąca się do tego kryzysu jak zawsze to bywało u naszych ,,sąsiadów'' ale tym razem cicho siedzą i popierają jedynie Izrael jako agresora w tej wojnie. Jak ktośz Was oglądał dzisiaj serwisy informacyjne to napewno nie doszukał sięw nich informacji o agresji Izraela na niepodległe terytorium. Ta sprawa ma jeszcze wiele wątków pobocznych np. gdzie idzie 1/3 pieniędzy USA na pomoc krajom 3 swiata ale chciałem sięWas spytać co o tym sądzicie.