Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 18:39
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
A po co komu mata poza liczeniem takim podstawowym, jeżeli nie wiąże przyszłości z takimi dziedzinami wymagającymi matematyki? Np. kierunki humanistyczne. Na ch*j mata jak całe życie planuje ktoś np. zostać politologiem czy historykiem?

Liczyć pieniądze to nauczyli mnie rodzice, a nie szkoła, a to chyba najważniejsze w liczeniu.
właśnie o to mi chodzi...

a co do liczenia pieniędzy...znam wielu takich co historie świetnie zdali i inne humanistyczne przedmioty a tabliczki mnożenie nie potrafią...a to już jest dramat...i własnie ta matura powinna wyzwolić u uczniow chociaż te podstawowe umiejętnośći...a mata przydaje się nie tylko na studiach technicznych...moja siostra jest na prawie i też mate cisneła...matematyka rozwija tworcze myślenie, kreatywność, koncentracje, wyobraźnie...a to się wszędzie przydaje...a nie można tego samego powiedzieć o wosie czy historii.
ja zawsze wolalem w szkole przedmioty humanistyczne od ścisłych, ale teraz jestem na studiach technicznych, bo takie są prawa rynku...ponad 90% absolwentow to humaniści, ewentualnie ekonomiści...a reszta to inż...a zapotrzebowanie jest takie samo...