westersyl napisał(a):

Nie mam pewności ale jest dużo rzeczy które na to wskazuję. Między innymi informacja o naszym zainteresowaniu Romeu pojawiła się w tym samym newsie co Marcelo, jak wiemy ten drugi do nas trafił a jego menago jest pan pan Hector. Bednarz w momecie kiedy ten news ujrzał światło dzienne, w wywiadzie dla wisłasoccer potwierdził nasz interes do Romeu. Także prawdopodobieństwo jest duże bo nie sądze abyśmy mieli jeszcze jakieś inne kontakty w Brazylii.
Odośnie tego gdzie mieszka Hector to z tego co gdzieś czytałem to chyba nie na stałe tylko pare miesięcy tam mieszkał.
|
Szczerze powiedziawszy to zawsze wydawało mi się że Peralta to nikt więcej jak zwykły geszefciarz. Interesy robi od przypadku do przypadku wykorzystując to że mówi po hiszpańsku (portugalsku?) i po polsku.
Natomiast jeśli miałby faktycznie podpisane stałe umowy managerskie z piłkarzami pierwszej ligi brazylijskiej to znaczyłoby że nie jest z nim tak źle. Moim zdaniem sam fakt reprezentowania Marcelo przy transferze do Wisły nie przesądza o tym czy Peralta miał z nim podpisany wcześniej stały kontrakt. Bardzo często się zdarza że w momencie gdy dany manager przychodzi z konkretną ofertą to piłkarz zapomina/rozwiązuje kontrakt z dotychczasowym managerem i podpisuje z nowym. Tak by mi to wygladało również z przypadku Marcelo/Peralty