westersyl napisał(a):

Nie sugerujcie się tym artykułem z przeglądu, nie mieli co pisać to tak sobie wypisali coś tam aby zapełnić wolne miejsce.
Najnowsza informacja jest taka że Romeu jest najbliżej Fluminense. O czym już pisałem.
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...alarial-do-flu
Ciężko się w tym wszystkim połapać, zaproponowali mu 80% podwyżkę, stwierdził że to za mało i w Satnosie dostanie więcej. Teraz wygląda to trochę tak jakby ta oferta Santosu nie była jednak taka super i Romeu skruszył się i spodobała mu się oferta Fluminense.
|
Ciężko się w tym wszystkim połapać, jak się nie zna dobrze portugalskiego.
Naprawdę w tym artykule chodzi o to, że:
1.
Romeu żali się, że zaakceptował propozycję Fluminense dotyczącą wysokości jego zarobków - ale na razie nic z tego nie wyszło.
2.
Zawodnik twierdzi, że ustalono wysokość zarobków a do doprecyzowania pozostało kilka detali w kontrakcie. Zarząd Fluminense miał się umówić na ostateczne rozmowy z agentem piłkarza - ale jak dotąd do tego nie doszło. Romeu ma jednak nadzieję, że jednak do ostatecznych negocjacji jednak jeszcze dojdzie.
3. Z kolei przedstawiciel Fluminense twierdzi, że do ostatecznych rozmów z agentem Romeu doszło. Tyle że ofertę klubu odrzucono, uważając że zarobki są zbyt niskie.
4. Romeu ma oferty z 2 klubów - Santosu i klubu europejskiego (Wisła?) - według zawodnika i autorów tekstu dużo lepsze niż z Flu. Ta z Santosu jest o 25% wyższa niż Fluminense.
Następnie jest "wzruszająca" deklaracja Romeu o miłości do klubu, przywiązaniu etc. Fluminense ma pierwszeństwo w negocjacjach, zawodnik chce tam nadal grać.
Wniosek: oczywiście Romeu się targuje, próbując wyciągnąć jak najwięcej kasy. Fluminense ma faktycznie największe szanse, tyle że najwyraźniej nie cenią zawodnika aż tak, jak się tego sam spodziewał. Wisła - jeśli tylko się faktycznie interesuje tym piłkarzem - jest nadal w grze.
A jak już wspomniałem - deklaracje grajka, że kocha jakiś klub i chce tam zawsze grać to zwykłe farmazony. Jeśli oferta Wisły będzie dużo wyższa niż ta z Santosu i Fluminense, zawodnik na pewno ją wybierze.