Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2009, 23:45
hoho napisał(a):Wyświetl post
Owszem zauważyłem przeciwną zależność u siebie, jak ktoś mówi: WOŚP nie,Wałęsa nie,UE nie - to ja w tych trzech sprawach mowie 3 x tak.

Gdzie ja napisałem ,że coś jest zakazane ?

W debaty na temat slusznosci bycia w UE sie wdawał nie bede,powiem tylko tyle ,że Ukraina nie jest w UE i dziś jest szantażowana przez Rosje w sprawie gazu..
A wpadles na to ze ktos moze mowic. WOŚP moze byc, Walesa tak i nie, UE, tak i nie? Nie bede tego rozbudowywal. Po prostu swiat nie jest czarno-bialy. Nie wiem co ma do tego wszystkiego Ukraina.

jachting napisał(a):
Co do Unii nie sugerował bym się jednym artykułem choć oczywiście go nie neguje ale przykładowo dzięki Unii zmiany w naszym kraju szybciej następowały,dopasowywaliśmy uregulowania ,przepisy mamy pewne zobowiązania , nasza slaba klasa polityczne musi się zajmować czasami poważnymi sprawami ,liczą się także kwestie bezpieczeństwa,rynku,wpływu i tak dalej .....więc to nie jest takie proste .
Ukraina przykładowo niema uregulowanego nawet prawa własności .
Ty tak na powaznie?
Zmiany szybciej nastepowaly - piekne, az sie poplakalem ze wzruszenia. I do tego jakie konkretne!
Dopasowalismy uregulowania - tu chyba sam nie wiesz o co Ci chodzilo
Przepisy mamy pewne zobowiazania - () Calosc zdania brzmi jeszcze bardziej zagadkowo. "Dzieki Unii (...) mamy pewne zobowiazania". Sukces, nie ma co
Powazne sprawy w Unii - to chodzi pewnie o robienie z marchewki owoca albo np. odgorny nakaz nazywania terrorystow "nie slusznie powolujacymi sie na islam bojownikami" i tego typu genielane tematy jakich w UE pelno? Parlament UE bije wszystkie na glowe jesli chodzi o rozmowy na tematy blahe lub czasem nawet kretynskie. A te ich rezolucje to mozna sobie wsadzic gleboko do kieszeni.

Sory ale belkoczesz tak ze nic sie zrozumiec nie da. Zreszta nie o tym jest ten temat.

darotsok zakladajac ze nigdy nie uda nam sie dzieki nieudolnosci politykow (akurat nie to jest glownym powodem mniejszej kasy z UE ale niech Ci juz bedzie) i idace za tym wiecznie doplacanie do UE - nadal jestes 'za' ? Wydawaniem pieniedzy na cos co korzysci nie przynosi tylko straty?

Haslem wytrych "integracja" ludziom jak do tej pory sie wszystko tlumaczy. Moze i nie ma tak jak mialo byc ale jest przeciez INTEGRACJA ! Polecam pojechac zobaczyc ta integracje na wlasne oczy. Najlepiej w arabskich miastach w Europie, np. w Marsylii czy Brukseli. Integracja pelna geba. Zreszta, ta sama integracja pewnie nakazywala niektorym krajom zaraz po naszym wejsciu do UE nie dawac Polakom legalnej pracy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując