|
Jeśli chodzi o wykupienie Garguły z GKS to jak podają publikatory na chwilę obecną GKS chce 1 miliona PLN (około 250k EUR) a Wisła jest skłonna zapłacić 0,5 miliona PLN (około 125k EUR).
Postawmy sobie pytanie ile warta jest z naszego punktu widzenia gra Gargamela w tej rundzie w barwach Wisły (w praktyce pytanie sprowadza sie do tego ile warte jest dla nas mistrzostwo i na ile Gargamel może pomóc w jego zdobyciu).
Zauwazyłem że niektórzy z was próbowali juz to wyceniać i padały kwoty rzędu 300-400k EUR. Jeśli o mnie chodzi to uważam że kwota ta powinna lokować się gdzieś pomiędzy 150-200k EUR. Wydaje mi się że kazda cena poniżej 150k EUR bedzie sukcesem negocjacyjnym JB a kwota powyżej 200k EUR powinna zostać odrzucona.
Osobną sprawą pozostaje to czy do kwoty odstępnego nie mógł by się dorzucić sam Gargamel ze swojego miliona który dostał za podpisanie kontraktu. Podobne sytuacje już się zdarzały a koniec końców również i w jego interesie jest to aby przenieść sie do nas jak najszybciej.
|