jak chodzi o jakikolwiek wolontariat to metoda jest prosta:
nie chcesz żeby twoje pieniądze sie chociaz troche marnowały? pomagaj ludziom bezpośrednio, jednostkowo.
Im większa organizacja tym wiecej pieniędzy jest marnowanych to sprawa oczywista, oczywiste jest też to, ze jednak częśc pieniedzy warto 'zmarnowac' na promocję taką jak WOŚP bo dzięki temu zyski sa większe.
Chociaz ja zdecydowanie bardziej doceniam wszelkie działania ludzkie, takie bezpośrednie, czyli np. jakas pomoc w domach dziecka, niepełnosprawnym itp
nie finansowa a osobista, bezpośrednia.
Kalash narzucił problem, którego świadom nie byłem, tzn o naszej narodowej wolontaryjnej zapaści i na pewno jest tak, że WOŚP jest tu trochę 'winny'
NIe zapominajmy jednak, ze przecież nic nie stoi na przeszkodzie, zebym ja czy ty kalash rozkręcili w porozumieniu nawet z WOŚPem , zeby nie było konfrontacji, przy okazji orkiestry uświadamianie ludzi o koniecznosci całorocznej pomocy.
to raz, a dwa
to ze w stanach odsetek wolontariatu jest taki a nie inny, to z pewnością taka sama moda jak u nas dac na WOŚP. nie przeceniałbym tego pod względem ideologicznym.
jako samo zachowanie to na pewno tak, ale wierz mi, że to nie jest jakieś bardzo głebokie, to niepodobne do mas
konkludując: WOŚP mozna wykorzystać do promocji akcji wolontaryjnychprzez cały rok, ciekawe czy Owsiak by na to poszedł