|
Ciekawa opinia, szkoda tylko, że zupełnie jak to się mówi- z dupy. Oczywiście nie widziałem go na treningach Wisły, ale sądząc po tym, że chłopaka Skorża przeniósł z ME do pierwszej drużyny, że dał mu szansę w meczu pierwszoligowym, plus to, że to wychowanek Wisły, chyba o czymś świadczy.
Myślałeś kiedyś o karierze skauta? Myślę, że gdybyś był na takim etacie od początku można by uniknąć wtop takich jak np. ta z Kowalczykiem. Nie ma talentu... A Ty to wiesz najlepiej. Fakt, nie jest już juniorem, ale są piłkarze, którzy nie radzą sobie zupełnie, aż w pewnym momencie coś jednak zaskakuje. Przykład najbardziej oczywisty, to Zieńczuk, ale wiadomo, że u niego to nie była eksplozja talentu, a raczej milion różnych czynników, które w odpowiednim momencie się na siebie nałożyły i dały taki piękny efekt, ale np. Rafał Boguski- 4 lata starszy od Mateusza. Wierzyłeś, że to będzie gość na miarę reprezentacji, albo w zasadzie cała ruska repra, której gracze nie radzili sobie zagranicą, a w rosyjskich klubach grają jak z nut? Także nie bądź taki przemądrzały chłopie. Kowalski choćby z racji tego, że jest wychowankiem Wisły zasłużył na szansę (abstrahując od spraw czysto sportowych).
No i na koniec- pisałem wyraźnie- transfer definitywny to zwyczajne chamstwo, wypożyczenie- bardzo dobre wyjście.
|