Wyświetl pojedynczy post
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2009, 13:08
hoho napisał(a):Wyświetl post
"Kocham" wszystkich malkontentów i węszących wszedzie spisek,to takie polskie(naszczescie ten kraj powoli zmienia swoja mentalność)....
"Kocham" naiwniaków i ignorantów.

Jak macie lepszy sposób ,na pomoc biednym vel chorym to pokażcie się !
Dlaczego uważasz, że z pomocą trzeba się afiszować? Owsiak ma dobre plecy, dlatego go widać.

Chciałem się was zapytać czy wiecie jaka jest liczba osob uratowanych dzieci,mlodziezy i doroslych ,dzieki Jurkowi i wszystkim Polakom ,którzy przez te parenaście lat wrzucili grosik do puszki(setki,tysiace Polaków?).
Ja nie wiem, nie wiem też ile osób uratowały inne organizacje.

Na ogół inne akcje charytatywne olewam (szczegolnie te organizowane przez Kosciol) ,a do puszki ,w dzien gdy WOŚP gra zawsze wrzuce grosik .
Typowu charytatywny szpaner.

Nie dosc ,ze pomagaja to podoba mi sie styl i podejscie do zycia ludzi organizujacych i wolontariuszy WOŚP,robią to ze szczerego serca i z uśmiechem na buzi i dlatego sie z nimi utożsamiam.
Jesteś pewien, że ze szczerego serca? Ja uważam, że kiedyś kilka osób wpadło na pomysł jak łatwo zarobić dużą kasę. Jasne, PRZY OKAZJI korzystają na tym dzieci, ale nie dorabiajmy "Jurkowi" ideologii pomocy potrzebującym. Fajnie, że ktoś pomaga, ale dla mnie jest też ważne z jakiego powodu to robi. Z uśmiechem na buzi,, Miło, łatwo i przyjemnie, a potem na narty.. Dzieciaki z puszkami maja po prostu wyprane mózgi, fajna impreza, pomagam, niech wszyscy zobaczą jaki jestem cool.

Powoływanie się na argumenty choroby dziecka, korzystania z pomocy sprzętu zakupionego przez WOŚP, jest dla mnie zwyczajnie bez sensu. Czemu ma służyć? Ja dla kogoś kogo kocham (a dla dziecka nawet bez wahania) oddałabym duszę diabłu. Co nie znaczy, że diabeł jest Bogiem.

Sory, że odniosłam się tylko do Twojego posta, ale po przeczytaniu dyskusji nie chcę mi się daleko szukać cytatów. Twoja wypowiedź pozwoliła mi zobrazowaź po krótce wszystko, z czym się nie zgadzam.
Chcesz - pomagaj, ale bądź też świadomy, żebyś się kiedyś nie wstydził, że Ty do niego Jurku, a On śmiał Ci się w twarz. Jesli nie ma dobrej drogi, wybieramy najlepszą z możliwych. Jeśli nie można liczyć na ludzkie instykty pomocy, trzeba je wyłudzać.

Kiedyś trafiłam na filmik, w którym jedna migawka powiedziła o Owsiaku wszystko. Nie wiem czy moge tu przytoczyć, jesli nie, proszę o edytkę moderatorów:
- "Róbta co chceta!"
- "Jakbyśmy tak robili, dawno nie miałbyś łba lewacki psie"
Nie mam aż tak radykalnych przekonań, ale też nie dam sobie zamydlić oczu, nawet pomocą dla dzieci.

I jeszcze jedno: Wszystko jawne? Wszystko przejrzyste? Wszędzie autorytety? Można znaleźć tu i tu,,, To skąd w Polsce tyle przekrętów?

Chaotyczna ta moja wypowiedź, ale szkoda mi czasu na dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Chciałam tylko lekko zaznaczyć swoje stanowisko.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.01.2009 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując