westersyl napisał(a):

Odnośnie tych Brazylów to nie wiem czy Bednarz się nie zagubił czasem w tym co robi. Wiem że goście mają ciekawe nazwiska ale mimo wszystko to nie grali na poziome Seria A za dużo. Nie wiem może są to dobrzyi zawodnicy ale na jakiej podstawie ich ocenić, na video z tych kamer z regionalnych występów ? Miejmy nadzieje że pan Hector nie wykorzystuje tego, że Marcelo się sprawdził i nie chce czasem nam wcisnąć kiepskiego towaru.
Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa skoro pan Perlarta przywozi takich dobrych zawodników to dlaczego nie ściągnie tu Romeu ? Przecież jest jego managerem, skończył mu się kontrakt z Fluminense, i to jest już w pełni ukształtowany piłkarz gotowy od razu do gry na wysokim europejskim poziomie, dlaczego go tu nie ma ? Mam dziwne wrażenie że sam Perlarta sam nie chce go tu ściągać.
|
Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.