Nie opłaca się teraz żadnych klauzul robić ,ceny rynkowe w naszej ekstraklasie będą z miesiąca na miesiąc rosły ,a jak powstaną te stadiony to będzie można zacząć zupełnie inaczej gadać .
Cytat:
|
A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.
|
Czy ja wiem on jest podobno nie słabszy od Marcelo,gral w młodzieżowych reprezentacjach można na nim zarobić a Cleber powoli bedzie przechodzil na "emeryturę" .W Polsce z obrańcami przynajmniej w ostatnich latach nie było różowo .
Cytat:
Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.
|
Młodzi są, widać że nie są to Robinho ale myśle że warto podejmować ryzyko bo rynek tam jest wielki a skoro grali w młodzieżówkach muszą mieć albo jakiś talent lub choć potencjał .Konkurencja jest tam co najmniej parokrotnie większa ,Brazylia sama też