Marszałek napisał(a):

Obecna polityka transferowa Wisły polega na tym,że płaci się 28 letniemu zawodnikowi za 5 letni kontrakt prawie 2 mln euro. Tyle w temacie pieniędzy i rzekomych racjonalnych wydatkach. Fakty mówią same za siebie.
I jeszcze odpowiedź na drugą część pytania. Tak, na zachodzie wszyscy zarabiają po milon euro. Pewnie by chcieli.
|
Wszyscy już znając Twoją śpiewkę nie musisz tego wypisywać codziennie. Wiem, że według Ciebie w średnich klubach rosyjskich są lepsi piłkarza i na pewno chcą grać za tyle ile dostał Garguła

to jest dla mnie po prostu śmieszne.
Moje zdanie jest takie że płacimy mało a na 5 lat mamy opłaconego dobrego rozgrywającego. nie płacimy praktycznie nic za jego pozyskanie, a jak chcesz szukać w Portugalii czy Brazylia to tam za takiego gościa musisz wyłożyć 2- 5 mln euro przy czym zarobki te najniższe zaczynają się pewnie od 500Euro. My dobrze wiemy za co płacimy i mamy pewność, że ten zawodnik nam pomoże. Naprawdę dobrze jest mieć najlepszego rozgrywającego ligi u siebie dodam, że wózek o nazwie GKS Bełchatów ciągnął praktycznie w pojedynkę z wspaniałym skutkiem i za partnera nie miał Brożka czy Sobola tylko Janusza Gola i Mariusza Ujka.
Skończmy zresztą już to rozważania czas pokażę kto ma rację.