Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 09:48
Witam ,

Moim zdaniem bardzo dobrze się stało ,że Wisła Kraków pozyskała Łukasza Gargułę. Z obecnie dostępnych w polskiej lidze środkowych pomocników właśnie on , chyba najbardziej w oczach Macieja Skorży pasował do koncepcji drużyny. Mam nadzieję ,że uda się jakoś dogadać z Bełchatowem i za jakieś symboliczne pieniądze puszczą Gargułę już na wiosnę. GKS się sypie i jestem głęboko przekonany ,że będą chcieli zarobić cokolwiek niż stracić zawodnika za darmo. Inna sprawa ,że Garguła (z tego co piszą gazety) dostanie naprawdę niezłe pieniądze wybierając nasz klub a i perspektywa wyjazdu na Zachód (w przypadku dobrej postawy na boisku) będzie znacznie bliższa. Poza tym przyjście Garguły znacząco przeorganizuje (przynajmniej w założeniu) grę Wisły na wiosnę ,zwłaszcza w ofensywie. Zgadzam się z poglądem ,który tutaj już chyba się gdzieś pojawił ,że scedowanie całej odpowiedzialności za rozgrywanie piłki na Łukaszu , może odblokować z pozytywnymi rezultatami potencjał Tomka Jirsaka. Widać ewidentnie,że Jirsak znacznie więcej daje drużynie jak nie jest pod presją ,chociaż to też nie jest żelazną regułą.

Co do Brazylijczyków ,których przywiózł Peralta. Pożyjemy zobaczymy. Media przytaczają różne fakty i muszę przyznać ,że niektóre informacje jakieś tam wrażenie pozytywne robią np. młodzieżowe mistrzostwo Ameryki Południowej Davida Braz'a w 2007 roku. Jeżeli taki młody ,perspektywiczny zawodnik jest do wyjęcia za darmo to dlaczego mamy nie ryzykować i za jakiś czas sobie pluć w brodę ,że kto inny zarobił parę milinów euro a nie my. Odnośnie Beto to jestem dogłębnie rozczarowany bo obstawiałem ,że tym enigmatycznym brazylijskim napastnikiem będzie raczej Roger Rodrigues da Silva z Recife (24 lata, 189 cm wzrostu, 11 goli strzelonych w lidze brazylijskiej w obecnym sezonie , kontrakt do 31.12.2008).
Odpowiedz cytując