Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 08:36
Wiem, że to malkontenctwo ale...

Jeśli ten Braz do nas trafi, to w zespole będziemy mieć 3 stoperów brazylijskich i jednego Polaka (Arek Głowacki).

Mniejsza o klasę sportową Braza, bo oczywiście 15 meczy w lidze w sezonie 2007 i gra w młodzieżówce to jest jakaś rekomendacja.

Chodzi jednak o to, że równocześnie Skorża i Bednarz dają kopa w d. naszemu wychowankowi, Mateuszowi Kowalskiemu. Chłopak raz dostał szansę występu w meczu ligowym (jesienny mecz z Bełchatowem) i szansę wykorzystał. Zagrał conajmniej poprawnie.

Od tego czasu siedzi na ławie, bądź gra w zespole Młodej Ekstraklasy. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko dobrym transferom, które wzmacniają drużynę - ale niech będzie gwarancja że ci nowi są o klasę lepsi od Mateusza i grają za taką samą kasę. Każdy klub promuje swoich wychowanków, u nas jest odwrotnie.

A Mateusz ma już 22 lata i powinien grać w podstawowym składzie jakiejś słabszej drużyny w ekstraklasie. U nas się po prostu marnuje, a biorąc pod uwagę wakaty w reprezentacji na tej pozycji, jest to ze stratą również dla naszej kadry narodowej (przynajmniej docelowo, za parę lat).

Powiem szczerze, teraz się już nie dziwię rejtejadzie Kokosa. Ja na jego miejscu chyba bym postąpił podobnie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując